Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kultikus olasz klubot soroltak vissza a harmadosztályba! – hivatalos

Azok után, hogy a múlt nyár jelentős része abból állt Olaszországban, hogy a zöld asztal mellett a döntéshozók kitalálják, hogy mely csapatok indulhassanak a Serie A-ban, ill. a Serie B-ben, nagyon úgy tűnik, hogy mindez idén sem lesz másként, az aktuális évad végére máris robbant a bomba…

Múlt pénteken az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) ügyésze a másodosztályú Palermo csapatának azonnali hatályú, harmadosztályba (Serie C) való száműzését kérte, miután a közelmúltban fény derült arra, hogy a szicíliai klub, még az előző vezetés idején, 2014 és 2017 között súlyos szabálytalanságokat vétett. Az akkori vétkes klubtulajdonos, Maurizio Zamparini ötéves eltiltását kérte az ügyész.

A mai napon a szövetség pedig helyben hagyta a kérését, és kizárta a szebb napokat is látott együttest az olasz másodosztály 2018-2019-es kiírásából, melyben a csapat egyébiránt a harmadik, tehát rájátszást érő helyen végzett.

A szicíliai gárdának 48 órája van a fellebbezésre, melyet ezt követően 10 napon belül kell újra elbírálnia a szövetségnek, így amennyiben a Palermo fellebbez (ez szinte biztosra vehető), vélhetően idén sem kezdődhet el a tervezett időpontban, azaz pénteken a másodosztály rájátszásának küzdelme.

További, naprakész olasz másodosztályú hírekért kövesd társoldalunkat, a Serie B magyar oldalt!