Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb bravúr, ezúttal a magyar U18-as válogatottól…

Sikerekben gazdag napokon van túl a magyar labdarúgás, avagy utánpótlás-válogatottaink remekül szerepelnek.  Ezúttal kedden az U18-as válogatott hozott egy újabb remek eredményt. 

Zsinórban negyedik mérkőzését nyerte meg a Bene Ferenc által felkészített, és összerakott magyar U18-as válogatott. Az örmények elleni 3:0-ás és 5:0-ás diadal után nemrégiben az olaszokat győztük le 4:0-ra, most pedig Svájc ellen is nyerni tudtunk 1:0-ra. A remek eredménysor mellett a védelem dicsérete, hogy hálónk mindegyik összecsapáson érintetlen maradt, noha például ma voltak meleg pillanatok. Ellenfelünk a mérkőzés egyes periódusaiban jobban és veszélyesebben futballozott, de gólt nem tudott elérni. A magyar válogatott győztes találatát a Haladás ifjú tehetsége Tóth-Gábor Kristóf szerezte az első játékrészben.

“A mérkőzés bizonyos periódusaiban NB I-es ritmusú volt a találkozó, a svájciak korszerű, gyors focit játszottak, el kell ismerni, az első félidőben voltak problémáink a védekezéssel. Szép góllal szereztünk vezetést, de több tekintetben elégedetlen voltam az első félidei teljesítményünkkel. A második játékrészben stabilizáltuk a védekezésünket, akár újabb gólokat is szerezhettünk volna, de a végére ismét változott a játék képe, és fölénk kerekedtek a vendégek. Igazi csapatként működtek együtt ma a játékosok, ezzel tudtunk megnyerni egy nagyon nehéz mérkőzést” – értékelt a lefújás után Bene Ferenc.

Magyarország-Svájc 1:0 (1:0)
G: 
Tóth-Gábor Kristóf (27.), ill. –

Magyarország: Ásványi Balázs – Huszti András (Lakatos Benjámin, 75.), Szűcs Kornél, Varju Benedek, Körmendi Kevin – Nyári Patrik (Radics Márton, 46.), Hidi Sándor – Skribek Alen (Kovács Máté, 75.), Cipf Dominik (Törőcsik Péter, 62.), Bukta Csaba (Kapronczai Gergely, 62.) – Tóth-Gábor Kristóf (Szabó Bálint, 90.)

Ami pedig a magyar sikereket illeti, az U17-es válogatott remekül szerepel az írországi Európa-bajnokságon. Igaz a spanyolok elleni elődöntőt tegnap büntetőkkel elbuktuk, de már a rendes játékidőben elért döntetlen is hatalmas fegyvertény. Mindemellett a csoportkört hibátlanul hoztuk, Portugália, Oroszország és Izland ellen is győztesen hagytuk el a játékteret. Ennek eredménye, hogy játszhatunk a világbajnoki részvételért, ellenfelünk a bombaerős belga csapat lesz.