Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: 2013 után ismét a Lazio nyerte a trófeát – videóval

Az Olasz Kupa döntőjét az Atalanta és Lazio játszotta. Jól kezdett az Atalanta, de nem bírták a végéig, amit a Lazio kihasznált, és a végére lezárták a meccset, és eldőlt, hogy hozzájuk kerül trófea. Legutóbb 2013-ban nyerték meg az Olasz Kupát, az Atalanta viszont csak 1963-ban. 

Forrás: sport.sky.it

Az első félidőben jobban játszott az Atalanta, akik a 26. percben egy hatalmasa helyzetet hagytak ki, mivel Marten de Roon csak a bal kapufát találta el lövésével. A Lazionak is volt egy-két próbálkozása, de ezekkel nem igazán sikerült eltalálniuk a kaput.

A második félidőben feljavult kicsit a játéka, de a 77. percben mégis az Atalanta lőtt még egy kapufát. A 79 .percben állt be Milinkovic-Savic, aki remek cserének bizonyult, mert a 82. percben megszerezte a Laziónak a vezetést, miután befejelte Lucas Leiva szögletét a kapu jobb oldalába.  A 87. percben növelhették is volna az előnyüket, de Correa jobb alsó sarokba tartó lövését bravúrral védte a kapus. Az Atalantának már nem sikerült hosszabbításra egyenlítenie a lefújásig, sőt, a 90. percben kétgólosra növelték az előnyüket Correa révén, így a Lazio nyerte az Olasz Kupát 2019-ben.

Atalanta – Lazio: 0-2 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Luca Banti
Gólszerzők: – ill. Milinkovic-Savic (82.), Correa (90.)
Sárga lap: Masiello (37.), Zapata (41.), Freuler (80.) ill. Bastos (24.), Lulic (39.), Lucas Leiva (57.) Marusic (88.)
Kiállítás: – ill.

https://www.youtube.com/watch?v=587DFi4_EbY