Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atletico: távozik a három kapitány, új csapat épül

Az idei nyári transzferpiac egyik legérdekesebb szereplője idén az Atletico Madrid lehet majd, amelyből több fontos játékos is távozik, őket pedig pótolni kell. Diego Simeone részben újjáépíti csapatát, vérfrissítés, őrségváltás jöhet.

Kép: Eurosport

Azt már tudjuk, hogy a védelem oszlopa, tengelye, lelke, Diego Godin elhagyja a csapatot, csak úgy mint a keret eddigi legértékesebb játékosa, Antoine Griezmann. Várhatóan Juanfran is távozhat, de akad még pár olyan név, aki követheti a példájukat (Rodriért például több nagy klub is bejelentkezett). Fontos emberek távoznak tehát. Olyan futballisták, akiknek a személyisége, jelenléte az öltözőben meghatározó volt. Épp ezért a pótlásuk is kiemelten lényeges pont.

A hírek szerint Simeone a megüresedő helyeket tapasztalt játékosokkal szeretné majd feltölteni. Nem fiatal suhancokban gondolkodik, akiknek megremeg a lábuk a Benrabeuban, vagy a Camp Nouban egy rangadón. Rutinos emberekre van szüksége, az öltözőben pedig új falkavezérekre – szerencséjére viszont ilyen alapanyag akad bőven a mostani keretben.

A régi/új csapatkapitány így várhatóan Koke lesz majd, aki eddig 414 meccset húzott le az Atletinél, így a sok vihart megélt játékos abszolút rangidősnek mondható a klubnál. Szintén ott lehet még Saul Niguez, aki ugyan még csak 24 éves, de 249 meccse már van és ha így folytatja, igazi klublegenda lehet. A középpályás idén bizonyított: a pálya legkülönbözőbb pontjain is helyt kellett állnia kényszerűségből (mondjuk a védelem szélén), ő pedig zokszó nélkül tette a dolgát, ráadásul  – habár érdeklődő akad bőven – esze ágában sincs elhagynia a csapatot. Remekül érzi magát az Atleticónál. Gimenez szintén ilyen: a világ egyik legjobb védője, aki Godin mellett tanulta a szakmát, szintén jó korban van, tapasztalt, remek mentalitással megáldva – az elkövetkező évek a Matracosoknál elképzelhetetlenek nélküle. Az AS még a vezérek közé veszi Oblakot is. A szlovén kapus maradására azért nem érdemes nagyobb összegekben fogadni hosszú távon, de tény: kiemelkedő képességű játékos és a klub egyik legnagyobb értéke. Nem tőle hangos az öltöző, nem beszél sokat, de a szavának igenis súlya van. Egy ekkora mértékű átalakulásnál pedig az ő jelenléte is fokozott jelentőséggel bírhat.