Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újoncok és meglepetések a magyar válogatott legújabb keretében – Íme a névsor

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön 13 órakor kihirdette a magyar válogatott Eb-selejtezőkre készülő bő keretét. A 32 fős névsorban újoncok és visszatérő játékosok is vannak. Nemzeti csapatunk Wales és Azerbajdzsán ellen lép pályára júniusban. 

Vida Kristopher a szlovák ezüstérmes DAC támadója

A DVSC labdarúgói, Ferenczi János és Pávkovics Bence még sosem volt felnőtt kerettag, míg Vida Krisztopher és Zsótér Donát már voltak a bő keretben, de pályára még nem léptek címeres mezben. Gróf Dávid, Eppel Márton és Fiola Attila újra meghívót kapott, velük korábban már számoltak a korábbi szövetségi kapitányok.

A válogatott 32 fős bő kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol-Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Fiola Attila (Mol-Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Pávkovics Bence (DVSC), Vinícius Paulo (Mo-Vidi FC), Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol-Vidi FC), Nagy Ádám (FC Bologna), Pátkai Máté (Mol-Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Bódi Ádám (DVSC), Dzsudzsák Balázs (ai-Ittihad), Eppel Márton (Kajrat Almati), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas KC), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest FC)

Eb-selejtező csoportunk júniusi programja

június 8., szombat
Horvátország–Wales 15:00
Azerbajdzsán–Magyarország 18:00 (magyar idő szerint)

június 11., kedd
Magyarország–Wales 20:45
Azerbajdzsán–Szlovákia 18:00 (magyar idő szerint)

– Ahogy korábban is elmondtam már, folyamatosan figyeljük a számításba vehető játékosokat – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Pávkovics és Ferenczi eddig nem voltak még kerettagok, és tőlem Bódi Ádám is először kap meghívót. Figyeljük őket egy ideje, és úgy vélem, az utóbbi időben jól teljesítettek az OTP Bank Ligában. Ferenczi ráadásul bal hátvéd, ami ugyebár egy olyan poszt, melyen szoktak lenni nehézségeink. Zsótér nagyon érdekes játékos, jól játszott az Újpestben, de ha a számokat, a statisztikát is nézzük vele kapcsolatban, akkor azért van még hova fejlődnie. Több gólt és gólpasszt várnék tőle, mert az adottságai, a tehetsége megvan hozzá. A hozzáállását jól ismerem, és a küzdeni tudása is példaértékű.

Az európai bajnokságok a végükhöz érnek napokon belül, ugyanakkor Észak-Amerikában nemrégiben indult újra a bajnokság, és ez a válogatott életét is befolyásolja.

– Az MLS-ben játszókkal különleges a helyzetünk, hiszen ott javában zajlik a bajnokság, így Baráth Botondra és Németh Krisztiánra is szüksége van a Kansas Sportingnak. Ennek ellenére azzal a kéréssel fordultunk a Kansas vezetőségéhez, hogy – bár a szabályok nem kötelezik őket erre – engedjék el a két játékost néhány nappal a hivatalos FIFA napok kezdete előtt. Ez számunkra óriási segítség lenne. Tudjuk, hogy ez nagy kérés, de bízunk benne, hogy számunkra kedvező döntést hoznak, a Kansas pedig Botond és Krisztián nélkül is nyerni fog. 

A válogatott a Magyar Kupa-döntő után, május 27-én megkezdi a munkát, Telkiben, igaz, ekkor még csak edzések szerepelnek a napi programban. A hivatalos „bentlakásos” összetartás pedig június 2-án veszi kezdetét.

– A korai kezdés és a plusz napok is komoly jelentőséggel bírnak majd a felkészülés szempontjából – emelte ki a két fontos tétmérkőzésre készülő Marco Rossi, aki hangsúlyozta, az azeri válogatott ellen, idegenben a csapat legjobb játékára és formájára van szükség az eredményes szerepléshez, Wales-et pedig Horvátország után a második kalapból sorsolta a csoportba az UEFA.