Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ribéry: „Robbennel megváltoztattuk a Bayern stílusát”

Szomorkás hétvége vár a Bayern München szurkolóira. Pedig jó eséllyel bajnok lesz a bajor együttes. Azonban a sokadik bajnoki címnél fontosabb mérföldkő következik számukra: elbúcsúzik a csapattól a két legenda, Arjen Robben és Franck Ribéry. További sorsuk egyelőre kérdéses.

A 36 esztendős Ribéry 2007-ben, míg a 35 éves Robben 2009-ben érkezett a Bayern Münchenhez, hogy aztán egy korszakos csapat gerincét adhassák. Csakhogy ez a korszakos egylet mára megkopott, és jelen állapotában, kiöregedett keretével már képtelen a valódi csillogásra. Igaz, még így is behúzzák a bajnoki elsőséget a papírforma szerint.

A klub „Robbéry” korszakának csúcsa, kétségkívül a 2013-as Bajnokok Ligája cím volt, amelyről Ribéry is megemlékezett a Bundesliga.com-nak adtt interjújában:

„A Bayernnél más voolt a játékstílus. Amikor Arjen, én és mások megérkeztek, akkor nagyobb sebességet és dinamizmust hoztunk magunkkal. Egy másfajta futballt. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk. Nem tudom elfelejteni, amikor 2007-ben megérkeztem: a Bayern még a Bajnokok Ligájába se kvalifikálta magát. Aztán tizenkét év után újra nyertünk, ami hihetetlen.”

– nyilatkozott a veterán francia karmester.

A Bayern idei utolsó bajnokiján a Frankfurt ellen lép pályára, és egy esetleges győzelemmel biztosan megszerzi története 29. elsőségét a Bundesligában.