Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: hatalmas jövőt jósolnak a klub fiatal ukrán kapusának

A Real Madridnál nagy változások lesznek majd kapus fronton: Keylor Navas távozik, Courtois mögött pedig Luca Zidane lehet majd a tartalék. Nem szabad azonban megfeledkezni Luninról, aki eközben kölcsönben bizonyíthat.

Kép: ESPN.com

Tavaly nyáron a Zorya Luhansk együttesétől szerződtette nem kevés pénzért Andrii Lunint a Real Madrid. A fiatal ukrán hálóőr nagyon tehetséges, a Blancók pedig hamar meg is látták, hogy túl jó a Castillába – kölcsönadták a Leganesnek, ahol azonban csak a kispadon üldögélt Cuellar mögött. 4 bajnoki- és 2 kupameccs jutott neki, ezeken pedig összesen 5 gólt kapott, az esetek felében pedig bekapott találat nélkül hozta le a találkozókat.

A kevés lehetőség ellenére azonban fontos tapasztalatokat szerzett és sokat fejlődött rutinos kollégája mellett Lunin, aki várhatóan a következő szezonban is a Leganesnél kaphat majd szerepet – de már első számú portásként! A 34 éves Cuellar szerződése ugyanis lejár ezen a nyáron és nem terveznek hosszabbítani vele. A 20 éves ukrán így pedig megkaphatja a lehetőséget.

“Készen áll, hogy topszinten tudjon teljesíteni a La Ligában. Ő egy kész kapus, megvan minden fizikális eszköze. Kellemes meglepetés volt edzeni és dolgozni vele a mindennapok során. Nagy jövőt jósolok neki akár a Real Madridban, akár valahol máshol.” – mondta róla Joseba Ituarte, a Leganes kapusedzője.

Ituarte kiemelte, hogy mindenképpen készen áll az első osztályra, valamint a hibák számát tovább tudja minimalizálni, akkor egy topcsapatban, vagy a BL-ben is simán el tudná őt képzelni. Amikor arra kérték, hogy hasonlítsa egy másik kapushoz, három nevet hozott fel: Bodo Illgner (korábbi Real-kapus), Petr Cech és Jan Oblak voltak azok. Talán az ő stílusukhoz hasonlítható leginkább.