Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Paderborn lett a második feljutó

Ezen a hétvégén fejeződtek be a Bundesliga mellett a német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) küzdelmei is, így többek közt a két automatikus feljutó kilétére is fény derült…

A bajnok 1. FC Köln mögött a másodosztály második helyezettjeként a Paderborn csapata harcolta ki a feljutást a német élvonalba annak ellenére, hogy elveszítette utolsó mérkőzését, mert a harmadik helyezett Union Berlin sem tudott diadalmaskodni. Így a fővárosi csapat osztályozót játszhat majd a Bundesliga 16. helyezettjével, a VfB Stuttgart csapatával.

A friss feljutó nem akármilyen hullámvasutazást mutatott be az elmúlt öt évben: a 2014–15-ös idényben kiesett az élvonalból, a következő kiírásban utolsó lett a másodosztályban, egy évre rá éppen csak benn maradt a harmadik ligában, majd egymást követő két évben immár két osztályt lépett fel.

A Bundesligából korábban a Hannover és a Nürnberg csapata esett ki.

A másodosztálytól a Duisburg és a Magdeburg esett ki, a bennmaradásért az Ingolstadt vív osztályozót a harmadosztály harmadik helyezettjével, a Wehen Wiesbadennel. A harmadik ligából az Osnabrück és a Karlsruhe jutott fel egyenes ágon.

A 2. Bundesliga végeredménye