Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: hamarosan kezdődik a jegyértékesítés

Az európai labdarúgó-szövetség a minap nyilvánosságra hozta a jövőévi Európa-bajnokság jegyértékesítésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, melyből számtalan kérdésre választ kaphatunk…

A sajtóközlemény szerint minden helyszín számára három kategóriát határoztak meg. A három budapesti csoportmérkőzésre és az egy nyolcaddöntőre 30, 75 és 125 euróért lehet majd jegyeket vásárolni. A helyszín pedig a nagyjából 68 ezer néző befogadásra alkalmas, a tervek szerint idén átadásra kerülő új, Puskás Stadion lesz.

Az Európa-bajnokságok hatvanadik évfordulója alkalmából különleges keretek között, 12 városban rendezik a 24 válogatottat felvonultató kontinensviadal 51 mérkőzését.

Az UEFA vasárnapi bejelentése szerint összesen csaknem két és fél millió belépő lesz elérhető a szurkolók számára, ami rekordot jelent. Az értékesítés első szakaszában – amely június 12-től július 12-ig tart – másfél millió belépő válik elérhetővé.

A második fázisban további egymillió jegy lesz kapható a tornára kvalifikált csapatok szurkolói számára. Ezeket a jegyeket a november 30-án sorra kerülő sorsolás után kezdik árulni. Az utolsó szakasz jövő áprilisban kezdődik, miután március 26. és 31. között a pótselejtezőkön eldől, melyik négy csapattal válik teljessé a mezőny.

Jegyeket kizárólag az euro2020.com/tickets oldalon lehet igényelni. Ezen az internetes felületen a szurkolóknak jegyeladásra is lehetőségük lesz, vagyis biztonságosan vásárolhatnak másoktól, az eladók pedig garanciát kapnak, hogy minden esetben hozzájutnak a pénzükhöz.

Az európai szövetség kiemelte: 44 mérkőzésre mintegy egymillió jegy érhető majd el ötven euróért vagy olcsóbban. A londoni elődöntőkre, illetve a fináléra 40 ezer belépőt hoznak forgalomba száz eurónál olcsóbban. A legdrágább jegy, a döntőre szóló 1-es kategóriás belépő 945 euróba (nagyjából 307 ezer forint) kerül.