Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: nagy bejelentés a FA-kupa-győzelem másnapján

A tegnapi fölényes FA-kupa-győzelmet követően a Manchester City csapatkapitánya bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését, és a Watford elleni finálé volt 11 év után az utolsó mérkőzése a csapat színeiben…

Vincent Kompany saját maga jelentette be a közösségi oldalán keresztül, hogy elhagyja a Manchester City csapatát, és a következő idényt új klubban fogja megkezdeni.

A 33 esztendős belga védő 2008-ban szerződött az égszínkékekhez, a klub színeiben több mint 350 mérkőzést játszott, de az idény végén lejáró szerződése nem került meghosszabbításra, mivel már nem töltött be annyira meghatározó szerepet, mint korábban. Ugyanakkor a rutinos labdarúgó hozzátette, hogy a City-től való távozása nem egyenlő a visszavonulásával, tovább fogja folytatni aktív labdarúgói karrierjét.

“Számtalanszor elképzeltem a búcsút, mert évek óta éreztem, hogy közeledik a napja. Most mégsem érzem valódinak. A Manchester Citynek köszönhetek mindent. Igyekeztem meghálálni és visszaadni belőle, amit csak lehetett. „Külön köszönet Pepnek és a háttérstábnak: nagyszerűek voltatok. Annyi nehézségen segítettetek át. Hála nektek mindig erősebben és erősebben térhettem vissza. Köszönet ezért.”

Az általános vélekedés szerint Kompany első klubjához, az Anderlecht-hez fog visszatérni hazájába.