Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét rekordösszegért igazolna védőt a Manchester City – sajtóhír

Angol lapértesülések szerint a Manchester City komoly lépésre szánta el magát és a nyáron mindenképpen jelentős összegért cserébe szeretnének védőt igazolni – s már azt is tudjuk, hogy kit…

A Daily Mail értesülései szerinte a távozását a minap bejelentő Vincent Kompany lehetséges utódját Pep Guardiola leginkább a Leicester City védőjében, Harry Maguire személyében véli felfedezni, és az angol klub akár hátvédek közti világrekord összeget is hajlandó lenne nyáron kicsengetni érte.

A 25 esztendős hátvéd három évvel ezelőtt 12 millió font ellenében szerződött a Hull Citytől a “Rókákhoz”, és 2017 óta az angol válogatottnak is rendszeres tagja, a tavalyi világbajnokságon negyedik helyezést elérő nemzeti csapatnak alapembere volt, még gólt is szerzett a Svédország elleni negyeddöntőben.

Maguire az elmúlt idényben mindent egybevéve 44 mérkőzésen játszott, míg a Premier League idei kiírásában 31 pályára lépés került a neve mellett. A nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja szerint piaci értéke 45 millió eurószerződését pedig ősszel hosszabbította meg 2023-ig.

A hírek szerint a City-nek 75 millió font feletti összeget kéne fizetnie a Leicester City kiválóságért, amely több lenne, mint 2018. januárjában az általuk akkori rekordért igazolt Aymeric Laporte volt, vagy éppen a jelenleg is a világ legdrágább védője, Virgil van Dijk ára volt a Liverpoolnál.