Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi: “Ez egy hatalmas megtiszteltetés…”

A magyar hálóőr büszke az egyéni díjára, de szerinte az a legfontosabb, hogy csapatként is nagyon jól működtek. Továbbá nagyon bízik a kupagyőzelemben.


Gulácsi Pétert, a Red Bull Leipzig kapusát választották a Bundesliga legjobb játékosának a 2018/19-es kiírásban. A magyar válogatott portás szerint megtiszteltetés ez a cím, de a legfontosabb, hogy a csapat nagyon jól működött együtt és kevés gólt kaptak a szezon során. A 29 éves hálóőr 33 mérkőzésen lépett pályára és 2,61-es pontátlaggal nyerte el a díjat. Gulácsi a 33 találkozón mindössze 29 gólt kapott, 16 mérkőzésen pedig érintetlen maradt a hálója. A RB Leipzigre még egy fontos összecsapás vár az idényben, ugyanis a Bayern Münchennel mérkőznek meg a német labdarúgókupa döntőjében. A találkozó szombaton 20 órakor kerül megrendezésre Berlinben az Olympiastadionban.

“Ez egy nagy megtiszteltetés és olyan dolog, amire büszke vagyok, de nekem ennél fontosabb az, hogy a kapott gólok számában és a nullás meccsek tekintetében is sikerült az élen végezni. Ezek a csapat jó szereplésének is az okai. A tavalyi szezonhoz képest védekezésben más szintet képviselünk, ez azért megkönnyíti a kapus dolgát, de amikor éppen rám volt szükség, akkor ott voltam. Nagyon jól működött a védelemmel a kommunikáció, így sok meccset hoztunk le hiba nélkül, és csapatként remekül végeztük a dolgunkat. Számomra az volt a legfontosabb, hogy mindvégig stabil és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak, ez most sikerült.  Így, hogy a harmadik helyünket, és a Bajnokok Ligája-szereplést három fordulóval a vége előtt már bebiztosítottuk, jó ideje mindenki a kupadöntőre koncentrál. Óriási lehetőség, hogy megkoronázzuk a szezonunkat. Fiatal, sikeréhes csapat vagyunk, ráadásul ez az első esélyünk arra, hogy valami nagy trófeát nyerjünk. Két hete egy rendkívül szoros meccsen gól nélküli döntetlent játszottunk a Bayernnel, bízom benne, hogy Berlinben sikerül győznünk” – nyilatkozta az M1-nek adott interjújában Gulácsi.