Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a válogatott rekorder, Király Gábor!

Bejelentette visszavonulását az elmúlt hosszú évek egyik legnagyobb magyar futballistája, a nemzeti csapat rekordere, Király Gábor. Korábban saját posztján az évtized legjobbjának megválasztott Király Gábor 43 esztendősen döntött úgy, hogy felhagy aktív pályafutásával.

Egy újabb nagyszerű magyar labdarúgó vonult vissza Király Gábor személyében, aki 26 esztendőn keresztül védett profi szinten. A 2016-os francia Európa-bajnokság egyik hőse 43 évesen döntött úgy, hogy nincs tovább, s felhagy aktív karrierjével. Király ott vonult vissza, ahol annak idején elkezdte, azaz a Szombathelyi Haladás színeiben…

Király Gábor 1993 nyarán három edzőmérkőzésen is lehetőséget kapott az akkor Török Péter vezette Haladásban, majd novemberben aláírhatta élete első profi szerződését. A magyar portás 1997 júliusában rendkívül komoly szintet lépett, hiszen ekkor szerződtette őt a Hertha. Király egészen 2004-ig védte a berlini alakulat hálóját, s hosszú éveken át kirobbanthatatlannak számított a csapat kezdőjéből. A Bundesligában rendkívül elismert portás 2004 nyarán a Premier League-be igazolt a Crystal Palace-hoz. Király az angliai évei alatt sem vallott kudarcot, a Palace mellett megjárhatta az Aston Villát, a West Ham Unitedet, majd a Burnleyt is. Időközben aztán visszatért Németországba, rövid ideig a Leverkusen kölcsönjátékosaként, majd az 1860 Münchenhez végleg írt alá. A Bundesliga 2-es csapatban alapembernek számított, ám egy kisebb affér miatt kikerült a kezdőből, s távozott. Király Gábor innen visszatért Angliába, azon belül is a Fulhamhez írt alá, de egy év a kevés lehetőség miatt elhagyta a londoni gárdát. Innen tért vissza nevelő egyesületéhez, azaz a Szombathelyi Haladáshoz 2015 nyarán. Király Gábor kétségtelenül első számú kapusnak számított minden idényben, kivéve az aktuális szezonban. A rutinos hálóőr formaingadozásai miatt többször is kikerült a kezdőből. 

Mindent egybe véve remek pályafutást tudhat maga mögött Király Gábor, hiszen nem véletlen, ha valaki 18 éven át futballozhat külföldön. A magyar portás a 2016-os Európa-bajnokságon remekül teljesített, s akkor rengetegen beszéltek róla. Karrierje során a legtöbbször a Hertha BSC kapujában állhatott, a válogatottban pedig ez idáig ő léphetett a legtöbbször pályára, szám szerint 108 alkalommal.