Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatalmas meglepetés a Horvát Kupa fináléjában

Nem tudta növelni a kupagyőzelmeinek a számát a friss horvát bajnok Dinamo Zagreb, mely szerda este elbukta a Pulában rendezett finálét. 

Hiába játszott enyhe mezőnyfölényben, és alakított ki jóval több helyzetet a rekordgyőztes Dinamo Zagreb, a Rijeka jobban sáfárkodott az adódó lehetőségekkel. A félidőben kétgólos volt a fővárosiak hátránya, akik azonban szépítettek, sőt a 73. percben ajtó ablak helyzetük volt az egyenlítéshez, hiszen csak egy büntetőt kellett volna belőni. A sokak által figyelt Olmo azonban hibázott, a hajrában pedig a Rijeka le is zárta a kupadöntőt.

Dinamo Zagreb – Rijeka 1:3 (0:2)
G: Orsic (63.), ill. Colak (13.), T. Halilovic (39.), Kvrziz (84.)

A Dinamo Zagreb számára tehát nem sikerült a címvédés, így nincs meg a tizenhatodik serleg a klub történetében. A Rijeka viszont 2017 után újra megnyerte a sorozatot, és immáron ötszörös győztesnek mondhatja magát. Ennél többször csak a Hajduk Split tudott nyerni, nekik hat trófea van a vitrinben. A sorozatot egyébként egy-egy alkalommal nyerte meg az Osijek és az Inter-Zapresic gárdája. A negatív hős pedig a Varazdin, nekik hat vesztes fináléjuk van győzelem nélkül.