Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gondban a Stuttgart a hazai osztályozó után

A csütörtök esti osztályozó párharc első mérkőzése után közel áll ahhoz a VfB Stuttgart, hogy búcsúzzon a Bundesligától. Noha vereséget nem szenvedtek a svábok, a vendég Union Berlin az a csapat, mely kényelmesebb helyzetből várhatja a hétfői visszavágót.

Hiába birtokolta hazai pályán lényegesen többet a labdát a Stuttgart, a mérkőzés egészét nézve az Union Berlin volt az a csapat, mely többet lőtt kapura. A labdabirtoklási fölény ellenére érdekes tény, hogy a svábok mindkét góljukat egy-egy ellentámadás, kontra után szerezték. Az első gól a félidő hajrájában érkezett, de vendég részről egy percen belül jött a válasz. A ggyors gólgyártás és a szünet után Mario Gomez szerzett újból vezetést a hazaiaknak egy megpattanó, igen szerencsés “lövés” után. A végeredményt viszont a vendég berliniek állították be, a szerzett fejesgól pedig még nagyon sokat érhet.

Bundesliga – Osztályozó (1. mérkőzés)
VfB Stuttgart – Union Berlin 2:2 (1:1)
G: Gentner (42.), Gomez (51.), ill. Abdullahi (43.), Friedrich (68.)

A párharc visszavágóját hétfőn este rendezik Berlinben, és jelen pillanatban jó esély van arra, hogy jövőre a Bundesligában is legyen újra városi rangadó.

A másodosztályt megnyerő 1. FC Köln és a Paderborn már biztosan újonc lesz jövőre a német élvonalban, míg a Hannover és a Nürnberg búcsúzott a Bundesliga küzdelmeitől egy időre.