Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: “A Barca Messitől függ!”

Megkezdődtek a nyilatkozatok, üzengetések a spanyol Király-kupa szombati (21:00, TV: Digi Sport 1) fináléját megelőzően.

Juan Antonio Pizzi a 2018-as világbajnokságon, Szaúd-Arábia szövetségi kapitányaként (Kép: marca.com)

A Valenciánál is dolgozó korábbi chilei szakember a Marca megkeresésére osztotta meg gondolatait a kupadöntő kapcsán. Az interjúból szemezgettünk:

A két csapatra nézve ellentétes érzelmekkel teli döntő lesz. Mit gondol a Barcelona helyzetéről? 

“Kétségkívül a csapatot nagyon megviselte a Bajnokok Ligája kiesés. Ez talán még mindig rányomja a bélyegét a Barcára. Ettől függetlenül megítélésem szerint kimondottan jól futballoztak a szezonban. Megnyerték a La Ligát, és szerezhetnek még egy trófeát.”

Hogyan értékelné a Barcelona liverpooli vereségét?

“Bonyolult kérdés. Különösen azért, mert nem egy tapasztalatlan és fiatal játékosokból álló csapattal fordult elő. Még ma is nehéz erre magyarázatot adni. Nem csoda, hogy ennyire megviselte a klubot.”

Eközben a Valenciánál mindenki boldog most…

“Folyamatosan fejlődött a csapat, és boldogok is lehetnek, hiszen odaértek a Bajnokok Ligájába is. Nem kérdés meg akarják nyerni a kupát. Szoros meccsre számítok.Ha megnyernék a Király-kupát, akkor ez egy történelmi szezon is lehetne a számukra, hiszen ez esetben jóval az elvárások fölött teljesítenének.” 

Messi és a Barca Suárez, Dembelé és talán Coutinho nélkül kell hogy pályára lépjen. Mondhatjuk, hogy Messi egyedül marad?

“Ha megnézzük a keretet, láthatjuk, hogy egy-két játékos a világ legjobbjai közé tartozik. Ettől eltekintve a Barca Messitől függ, ő a központi figura.”

Beszéltünk Messiről és a Barcelonáról? A Valenciánál ki a kuclsjátékos?

“Egyértelműen Dani Parejo. Minden passz rajta megy keresztül. Ő a főnök a pályán, a csapat legfontosabb játékosa, aki tökéletesen ismeri a klubot, hiszen hosszú ideje a Valenciánál futballozik.”

Mi lehet a döntő kulcsa?

“A labda. Az a csapat, amelyik a legjobban használja majd, nyerni fog. A Barcelona legfőbb fegyvere a labdabirtoklás, a Valenciának éppen ezért ezt el kell valahogy venni tőlük. “

Végezetül egy keresztkérdést is kapott Pizzi:Antoine Griezmannak lesz helye a Barcelonánál?

“Ő egy top játékos. A legjobbaknak nem jelenthet problémát az alkalmazkodás. Bevallom, meglepett, hogy elhagyja az Atlético Madridot, hiszen boldognak tűnt. Az Atlético mindig is igyekszik a klubbal azonosítani a játékosokat, már csak ezért is figyelemfelkeltő Griezmann távozása!”