Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Piqué még mindig a liverpooli vereség miatt szenved

Hiába telt már el majd három hét a drámai kiesés óta, az FC Barcelona játékosai a jelek szerint még mindig nem tették magukat túl azon, hogy idén sem játszhatnak a Bajnokok Ligája trófeájáért az aktuális döntőben.

A tavalyi, nyert helyzetből elbukott Roma elleni negyeddöntő után idén még nagyobbat égett az FC Barcelona. A katalán sztárcsapat hiába nyert Lionel Messi vezérletével az odavágón 3-0-ra, a második meccsen a Liverpool győzedelmeskedett 4-0-ra, és jutott be a sorozat madridi fináléjába.

A spanyol bajnok együttes számára siralmasan alakult visszavágón szinte mindenki nagyon gyengén teljesített, alig-alig látszott a küzdeni tudás. Eközben az angolokat hajtották a saját szurkolóik, mikor a kilencven perc során végig hallani lehetett a legendás „You”ll never walk alone-t”.

A gárda egyik legfőbb szószólója, Gerard Piqué a minap az El País-nak nyilatkozott a kiesés körülményeiről:

„Bizonyára mentálisan leblokkoltunk, de ugyanakkor nem játszottunk rosszul. Mégis minden hiányzott. A keménység, az intenzív nyomás. Az Anfieldnek hatalmas volt a szerepe, nem voltunk képesek megtörni őket. Nehéz este volt, és drágán megfizettünk azért, hogy aztán felálljunk, mert ugyan telnek a napok, de nem felejtettük még el ezt a vereséget. Időre van szükségünk, és előre kell nézni.”

– fogadkozott a világ-, és Európa-bajnok védő.