Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jön a tízperces kiállítás az angol fociban

Az angolok fenekestül forgatnák fel a labdarúgó mérkőzések jelenlegi lebonyolítását. A Sportbible arról ír, hogy jön a tízperces kiállítás, melyet tesztjelleggel már a 2019/20-as szezontól bevezetnek.

A tesztalanyok az amatőr ligában rúgják a bőrt, avagy első körben a változtatás az angol ötödosztályt, és az annál alacsonyabb ligákat érinti majd. De mit is takar ez pontosan?

A tíz perces kiállítás a játék tisztaságát hivatott növelni. A piros lap, tehát a végleges kiállítás megmarad, viszont a sárga kártya felmutatása tíz perc kényszerpihenőt von majd maga után. Az adott játékosnak le kell ülnie a kispadra, és a büntetés letelte után kell majd játékra jelentkezni a bírónál, úgy mintha ápolás után jönne vissza. A második sárga után ugyanúgy piros és végleges kiállítás következik, a tízperces “extra pihenő” tehát nem halmozható egyénenként. Egyszerre viszont több játékost is leküldhet a bíró.

Hogy ez mennyire lesz életszerű, majd a gyakorlatban kiderül. Mindenesetre egy-egy belépőt lehet, hogy kétszer is meggondolnak majd a játékosok, ahogyan a reklamálást, és a színészkedést is, hiszen azért is lehet sárga lapot kapni…