Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Kupa: büntetőkkel szerezte meg 17. kupagyőzelmét a Sporting

A sárkányok az utolsó pillanatokban egyenlítettek, de az idegek harcában alulmaradtak, ennek következtében megvan a Sporting 17. kupagyőzelme.

Sporting CP – FC Porto 3-2 (büntetőkkel) (1-1; 1-1; 2-1; 2-2)
Helyszín: Estádio Nacional (Oeiras), Játékvezető: Jorge Sousa M. (Por)
Gól: B. Fernandes (45′), Dost (101′) ill. Soares (41′), Felipe (120+1′)

Sporting: Ribeiro – Gaspar (Ilori 66′), Coates, Mathieu, Acuna – Wendel, Gudelj (Doumbia 90+3′), Fernandes – Raphihna, Phellype, Diaby (Dost 75′). Vezetőedző: M. Keizer

Porto: Vaná – Militao (Hernani 104′), Felipe, Pepe, Telles – Otávio (Manafa 78′), Pereira, Herrera – Marega (Adrián 99′), Soares, Brahimi. Vezetőedző: S. Conceicao

A döntő esélyese egy orrhossznyival talán a Porto volt, de egy ilyen találkozónak sosincs biztos esélyese. Egyik együttes sem esett neki a másiknak, inkább a biztonsági játékra ment rá mindkét gárda. A 12. percben a Sporting előtt remek lehetőség adódott, de Raphinha mellé tüzelt ígéretes helyről. Ezután sokáig semmi érdemleges nem történt, majd egy szögletet követően Herrera cselezte le magát az alapvonalig, majd benyeste középre a labdát, amelyre Soares érkezett és nagy erővel a kapuba fejel a 41. percben, 0-1! Az egyenlítő gól nem váratott sokat magára, hiszen négy minutummal később egy remek akciót egy precíz lövéssel fejez be Bruno Fernandes, 1-1! Ennek következtében döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt majdnem góllal kezdi a Porto, de Soares csak a bal kapufát találja el pechjére. A sárkányok a második félidőben szinte mindenben felülmúlják a Sportingot, kivéve a legfontosabban, a gólban nem. A 77. percben az oroszlánok első helyzetükből majdnem gólt szereznek, de Wendel nem célzott eléggé pontosan. A maradék negyedórában már nem sikerült egyik csapatnak sem gólt szereznie, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a Sporting megszerezte a vezetést, a mérkőzésen először. Egy élesen belőtt labdára érkezett a holland csatár Bas Dost, és nem hibázott a kapu előtt, 2-1! A hátralévő időben a Porto próbálkozott, és a 121. percben meg is lett az eredménye, ugyanis Felipe egy gyönyörű fejest követően kiegyenlít, 2-2! Ennek eredményeképpen jöhettek a büntetők.

A tizenegyespárbajt a Sporting nyeri 5-4-re, ezzel megvan a 17. kupagyőzelme az oroszlánoknak!