Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kivásárolták szövetségi kapitányi szerződéséből a Barcelona új edzőjét?

Csak úgy sorjáznak a hírek az FC Barcelona háza tájáról, igaz még hivatalos bejelentés egy sem érkezett. A keddi nap viszont eddig a katalánokról szól, akik a klub ügyeiben jól értesült sajtó szerint még ma menesztik Ernesto Valverdét, akinek már az utódja is megvan. 

Nagyon úgy fest, hogy a vesztes kupadöntő után a klub elnöke Josep Maria Bartomeu hiába vette a védelmébe a regnáló vezetőedzőt, a sablonosság, és a csúfos BL-kudarc mégis az állásába kerül. Abban a pillanatban, amit hivatalos a menesztés, élesedik a kérdéskör. Ki váltja a trénert a kispadon. Erre adta meg a határozott választ a jó hírnevű olasz újságíró Gianluca Di Marzio, aki tényként közli a felek megállapodását. Publikált anyagában arról ír, hogy az FC Barcelona és a belga szövetség mindenben megegyezett, a katalán klub kivásárolja élőszerződéséből a “vörös ördögök” szövetségi kapitányát. Roberto Martínez pedig már mindenben dűlőre jutott a Barcelona vezetésével, így gyakorlatilag csak a hivatalos bejelentések vannak hátra. Persze mindez ettől még mindig csak sajtóhír!

A 45 esztendős spanyol tréner 2016-ban vette át a belga nemzeti csapatot, melyet a 2018-as oroszországi világbajnokságon a bronzéremig vezetett. Szövetségi kapitányi mérlege 35 mérkőzés, 26 győzelem, 6 döntetlen és mindössze 3 vereség. Fiatal kora ellenére már 12 esztendeje dolgozik vezetőedzőként, előbb a Swansea City, később a Wigan Athletic, majd az Everton kispadján is ült. A walesi csapatot az angol harmadosztályból a második vonalba vezette, míg a Wigan trénereként FA-kupát nyert a másodosztályú klubbal a 2012/13-as idényben. A liverpooli kékekből egy nagyon stabil Premier League csapatot csinált, ám a topcsapatok árnyékát nem tudta átlépni. Pályafutásának érdekessége, hogy játékosként, és edzőként egyaránt bevonult mind a Wigan, mind pedig a Swansea történelemkönyvébe.