Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-döntő: Cech-nek a győzelem lesz a tökéletes befejezés

Ma este találkozik a Chelsea és az Arsenal az Európa-liga döntőjében. Petr Cech, aki a kékeknél is játszott évekig, most úgy gondolja, az El-trófea megszerzése lenne a megkoronázása a hamarosan befejeződő karrierjének.

Forrás: uefa.com

Petr Cech a ma esti Európa-liga finálé után szögre akasztja a stoplist. A cseh kapus mögött hosszú és eredményes pályafutás áll, de ezt az egy trófeát még mindenképp szeretné megnyerni.

A 37 éves hálóőr az UEFA oldalának írt egy nyílt levelet az Európa-liga döntő előtt, amelyben az érzéseiről beszél. Cech 11 évig volt a Chelsea játékosa, ahol 13 trófeát nyert meg, és elmondása szerint élete egyik legszebb időszakát élte át az ott töltött évtized alatt.

“Mintha egy álom vált volna valóra. Azt gondoltam: “Oké, mindig is ezt akartam, és most itt a lehetőség, hogy egy ekkora klubban játsszak, a világ legjobb bajnokságában.” Trófeákért harcoltam, olyanokért, amiket gyerekként csak a tv-ben láthattam. Nagyon örültem, amikor megnyertük az első címünket, aztán a másodikat…de mindig többet akartam.”

Cech 2015-ben a városi rivális Arsenalhoz igazolt. Elmondása szerint a Premier League-ben akart maradni, és továbbra is topszinten játszani, de az is érdekelte, hogy az “Ágyúsok” soha nem nyertek még sem Bajnokok Ligáját, sem pedig Európa-ligát.

“Az volt az egyik ok, amiért az Arsenalba igazoltam, mert meg szerettem volna nyerni egy európai sorozat trófeáját a csapattal, és most itt vagyok, hogy megszerezzem.”

Aztán kiderült, hogy az Arsenal a Chelsea-vel találkozik az Európa-liga döntőjében, aminek Petr Cech kifejezetten örül, és úgy gondolja, hogy ez lesz karrierje “tökéletes befejezése”.

“Azt gondoltam, hogy “Oké, akkor ez lesz!” Ez a sors, és remélhetőleg egy újabb álom fog valóra válni a végén, azzal, hogy megnyerjük a trófeát. Ez lenne a tökéletes befejezés.”