Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: két gól a döntőben, megvan a Liverpool hatodik sikere

A Liverpool FC kétgólos sikert aratott a Tottenham Hotspur ellen a Bajnokok Ligája madridi fináléjában, így a Vörösök történetük során hatodik alkalommal emelhetik a magasba a klubfutball legbecsesebb trófeáját. 

A mérkőzés egészen elképesztő mozzanattal kezdődött: a 23. másodpercben Damir Skomina játékvezető büntetőt ítélt a Liverpool javára, miután a labda Moussa Sissoko karjával, hónaljával találkozott. A tizenegyest Mohamed Salah higgadtan értékesítette. Az első játékrészben Jürgen Klopp együttesének mindkét szélső védője kapura lövéssel veszélyeztettet, Trent Alexander-Arnold távoli próbálkozása kis híján elkerülte Hugo Lloris kapuját, míg Andy Robertson kísérletét a világbajnok hálóőr ütötte szögletre. A Spurs támadásvezetései az utolsó passzok, illetve a labdaátvételek során hiúsultak meg.

Mauricio Pochettino az öltözőben felpörgette a játékosait, a második félidő képe legalábbis ezt mutatta. A londoniak többször is veszélyeztettek a Liverpool kapuja előtt, a Vörösök védelme azonban végig masszívan teljesített. A 66. percben csereként szállt be a játékba Lucas Moura, aki az Ajax elleni elődöntő-visszavágó hőse volt – az érdemi eredményesség az ő beállásával sem javult. Klopp fiai az előny birtokában leginkább kontrákkal próbálkoztak, James Milner járt nagyon közel a gólhoz. Az összecsapás hajrájában Alisson bőven kivetette a részét a vezetés megőrzéséből, a brazil kapusnak Son és Lucas lövéseinél, valamint Christian Eriksen szabadrúgásánál is résen kellett lennie. A lefújást megelőző percekben Divock Origi a Tottenham védelmi bizonytalanságát kihasználva egy nagyszerűen elhelyezett lövéssel eldöntötte a találkozó sorsát.

Tottenham Hotspur – Liverpool FC 0–2 (0-1).
Gólszerző: Salah (büntető), Origi.

Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko (Dier), Winks (Lucas) – Alli (Llorente), Eriksen, Son – Kane.

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum (Milner) – Salah, Firmono (Origi), Mané (Gomez).