Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ashley Cole már Lampardnak sem kell – HIVATALOS

Nem sikerült a feljutás a Premier League-be, a Derby County számára. Pedig a „Kosok” nagyon készültek az elsőligás tagságra. Azonban Frank Lampard csapata a szezon végére elfáradt egy kissé a Championshipben, és a rájátszás döntőjét elbukva maradt a „purgatóriumban”.

A Derby bánata, az Aston Villa öröme volt. Ez a párharc egyébként meglehetősen Chelsea-sre sikeredett. Ahogy említettük Lampard vezette menedzserként a Derbyt, melynek alapembere volt korábbi harcostársa, Ashley Cole a védelem baloldalán. Az ellenfél edzői stábját pedig szintén egy „Kék”, londoni legenda erősítette, John Terry személyében.

A Derby az idei szezonját a fiatal tehetségei mellett olyan kipróbált veteránokkal küzdötte végig, mint Tom Huddlestone, vagy a már emlegetett Cole. A korábbi angol válogatott bekk januárban tért vissza az Egyesült Államokból, ahol három éven keresztül focizgatott a Los Angeles Galaxy-ben. Azonban az kelet midlandi klub mára hivatalosan is megerősítette, hogy véget ért Cole vidéki kalandja náluk, és a lejáró szerződését nem kívánják meghosszabbítani.

A már 38 esztendős, és korábban 108 válogatottságig jutó Cole mellett egyébként olyan nevesebb veteránok is távoznak a Derbytől, mint az örök reménység David Nugent, vagy a svéd Marcus Olsson.