Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyed győzelemmel hangolt Kolumbia a Copa Americára

Két kontinenstorára készülő válogatott találkozott európai idő szerint éjjel Bogotában. A Copa Maericára készülő Kolumbia a hamarosan rajtoló CONCACAF Gold-Cup résztvevő Panamát fogadta.

A játék minden elemében ellenfele fölé kerekedett Kolumbia, egy pillanatra sem volt kérdéses a találkozó végkimenetele. Ezt hűen mutatja két statisztikai adat is, a 64 százalékos labdabirtoklási fölény, valamint a 22:5-ös lövési mutató. A vezetés megszerzéséhez tíz perc sem kellett, a mexikói Leon védője Tesillo volt eredményes. Az érdemi kérdések az első játékrész hajrájában eldőltek, Cuadrado és Muriel összjátéka után a Fiorentina támadója talált a hálóba, majd büntetőből Falcao is eredményes volt. A második félidőben a cseréké volt a főszerep, a kapitányok mindkét oldalon sokaknak lehetőséget biztosítottak.

Kolumbia – Panama 3:0 (3:0)
G: Tesillo (6.), Muriel (38.), Falcao (45. – büntető), ill. –

A Copa America rajtja előtt Kolumbia már csak egy mérkőzést játszik Peru ellen. A csoportkörben Argentína, Katar és Paraguay lesz az ellenfelük. Ami Panama felkészülését illeti, nekik még Uruguay ellen van egy felkészülési meccs, aztán jön a Trinidad, Guyana és az USA elleni csoportmérkőzés.