Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Ronaldo-mesterhármas, döntősök a portugálok

A Portugál válogatott Cristiano Ronaldo mesterhármasának köszönhetően sikerrel vette a Svájc elleni Nemzetek Ligája-elődöntőt.

Az összecsapás egészen intenzív tempóban indult, a svájciak jártak közelebb a gólhoz. Az első játékrészben leginkább a csatár Haris Seferovic veszélyeztetett volt kapufája is , de a friss Bajnokok Ligája-győztes Xherdan Shaqiri is próbálkozott távoli lövésekkel. A vezetést ennek ellenére Portugália szerezte meg, Cristiano Ronaldo szabadrúgásból volt eredményes.

A második félidőben drámai videóbírós döntéseket láthattunk: Rui Patríció büntetőterületében Steven Zuber került a földre, Felix Brych játékvezető azonban továbbengedte az esetet. A portugálok kontrát vezettek, a túloldali kapunál Bernardo Silvát állították meg szabálytalanul, a bíró a tizenegyespontra mutatott. Igen ám, csakhogy Brych segítői közben értesítették őt arról, hogy érdemes lenne megnézni az előző esetet, így a történet végül úgy végződött, hogy Svájc rúghatott büntetőt Ricardo Rodríguez használta ki a lehetőséget. A hajrában Ronaldo lezárta a döntőbejutás sorsát: előbb a 88. percben volt eredményes Bernardo nagyszerű előkészítését követően, majd a 90. percben biciklicsellel csapta be védőjét, és a hosszúba lőtt. Portugália ellenfele Hollandia vagy Anglia lesz a vasárnapi fináléban, míg Svájc bronzmeccset játszhat szombaton.

Portugália Svájc 31 (1-0).
Gólszerzők: Ronaldo (3), ill. Rodríguez (büntető).