Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappe a Real Madridot választotta – sajtóhír

Spanyol lapinformációk szerint a francia válogatott Kylian Mbappe döntött a jövőjével kapcsolatban és a Real Madrid színeiben szeretné folytatni a pályafutását. Az mondjuk egy más kérdés, hogy ez nem csak rajta múlik.

Kép: Soccer Laduma

Mbappe fiatal kora ellenére gyakorlatilag mindent elért Franciaországban, amit csak érdemes. Nem is csoda, hogy új kihívásokat keres, elvégre talán csak a Bajnokok Ligája trófea és az Aranylabda hiányozhat a vitrinjéből – ezeket viszont máshol talán nagyobb eséllyel tudná begyűjteni. A Real Madrid nagyon vonzó célpont tud lenni egy sztárjátékos számára, különösen ha az illető francia és Zinedine Zidane személyesen győzködi őt arról, hogy érdemes lenne oda igazolni. Zidane visszatérésének az egyik kritériuma volt, hogy a nyáron mindent meg kell tenni Mbappe megszerzése érdekében, Florentino Perezt pedig sohasem kellett győzködni azzal kapcsolatban, hogy áldozzon irreálisan nagy összegeket egy neves futballistáért.

A szándék tehát adott, de a helyzet közel sem egyszerű. A PSG ugyanis a világ egyik, ha nem a leggazdagabb klubja – akik csak akkor adnak el, ha akarnak. A Real dolga is épp azért nehéz most, mert konkrétan nem jutnak el tárgyalásig, nem tudnak kapcsolatot feltenni, ajánlatot tenni. Az AS.com felidézte Florentino Perez esetét, aki a párizsi FIFA-kongresszuson külön kereste volna a Paris Saint-Germain tulajdonosát, Al Khelaifit, ám az inkább nem jelent meg az eseményen. Azt viszont ő is tudja és a szakmai stáb is, hogy Mbappe menne, ezt pedig nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A pletykák arról szólnak, hogy a tavalyi csúfos BL-kiesés után megromlott a kapcsolat Mbappe és Tuchel között. A fiatal támadó máshol, más projektekben próbálná ki magát, ami igazából érthető is. Az ő leigazolása viszont korábban szinte lehetetlennek tűnt. Az elmúlt hónapok azonban hoztak némi fordulatot: a játékos egyértelműen jelezte, hogy nem kíván már itt játszani; az arabok kezdenek belefáradni a nagy felhajtásba ami Neymar körül megy már jó ideje; ráadásul a FIFA is megtalálta a francia klubot a pénzügyi fair play kapcsán, akár a klub kizárása is benne van a pakliban a BL-kapcsán. Ezek pedig nagy nyomást helyeznek a PSG-re, ami akár egy esélyt is adhat a Real Madridnak. Eddig lehetetlen volt, most viszont talán lehetséges nyélbe ütni egy üzletet. Ahhoz viszont először is el kéne jutni a tárgyalásig.