Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: nem lesz ott Marco Rossi Wales ellen – hivatalos

Hétfőn este a magyar válogatott Walest fogadja a Groupama Arénában az Eb-selejtező kör következő találkozóján, azonban Marco Rossi szövetségi kapitány nem lesz ott a mérkőzésen.

 

Forrás: mlsz.hu

Marco Rossit az Azerbajdzsán elleni selejtezőmérkőzésen leküldte a játékvezető a pályáról, amikor egy bedobást reklamált. Mivel az olasz szakembernek már korábbról volt egy felfüggesztett eltiltása, így szinte biztos volt, hogy nem lehet majd ott Wales ellen, amit most maga a szövetségi kapitány is megerősített a találkozó előtti sajtótájékoztatón, azonban egyáltalán nem boldog emiatt, és súlyos szakmai hibának tartja a bíró döntését.

“Nagyon felzaklattak a történtek, súlyos bírói hiba történt, csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek. Két figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie a kiállítást, de a bíró ezúttal ezt átugrotta, és rögtön elküldött. Nem volt összetűzésem senkivel a mérkőzést vezetők közül, ezért úgy érzem, hogy súlyos szakmai hiba történt.”

Marco Rossit segítője, Cosimo Inguscio fogja helyettesíteni a Wales elleni mérkőzésen, aki nem először kapott ilyen feladatot, hiszen a novemberi 15-i, észtek elleni Nemzetek Ligája-találkozón is ő irányította a válogatottat, szintén Rossi eltiltása miatt.