Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtezők: javított Szerbia, idegenben nyert Koszovó!

Kijavította a múltkori Ukrajnával szembeni magalázó vereségét Szerbia, míg Koszovó mondhatni némi meglepetésre nyerni tudott Bulgária vendégeként…

A-csoport:

Bulgária után Montenegrót is megverte hazai környezetben Csehország, így Jaroslav Silhavy tanítványai felléptek a tabella 2. helyére. A csehek rendkívül könnyed, 3-0-ás győzelmet arattak a montenegróiakkal szemben. A vezetőt találatot a 18. percben Jankto szerezte meg, majd a fordulás után Kopitovic öngólja miatt gyorsan növelték előnyüket a hazaiak. A végeredményt a 82. minutumban Schick állította be, aki büntetőből volt eredményes. 

Csehország – Montenegró 3-0 (1-0)
G.:
Jankto(18.), Kopitovic(49., öngól), Schick(82., büntető) ill.

Mondhatni nem kis meglepetésre Bulgáriában tudott nyerni Koszovó, méghozzá egy fordulatos mérkőzésen. A vezetést a 14. percben Rashica révén a vendégek szerezték meg, ám Popov góljával még a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak. A fordulást követően fordítottak a bolgárok Dimitrov találatával, ám sokáig nem örülhettek, ugyanis rövid időn belül jött a válasz Muriqi jóvoltából. Úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, ám a csereként beállt Rashani végül begyűjtötte a három pontot Koszovó javára. A jelenleg még a Haladás kötelékébe tartozó Galin Ivanov végig a pályán volt, ráadásul gólpasszt adott, míg a Diósgyőrt erősítő Hasani a cserepadról nézhette társai diadalát. 

Bulgária – Koszovó 2-3 (1-1)
G.:
Popov(43.), Dimitrov(55.) ill. Rashica(14.), Muriqi(64.), Rashani(90+3.) 

B-csoport:

A szerbek ellen nagy meglepetésre óriási győzelmet aratott Ukrajna, most Luxemburggal viszont nagy szűk sikert mutattak fel Shevchenko tanítványai. A találkozó egyetlen találata már a 6. percben megszületett, ami az ifjú Yaremchuk nevéhez fűződik. A lényeg viszont a három pont, s az ukránok eddig még nem találtak legyőzőre a csoportjukban…

Ukrajna – Luxemburg 1-0 (1-0)
G.:
Yaremchuk(6.) ill.

Javítottak a szerbek a múltkorik ukránok elleni megalázó vereséget követően, ráadásul Szerbia első győzelmét zsebelte be a csoportjában. A gólgyártás nehézkesen akart beindulni, majd idővel megtört a jég, s a hazaiak negyedórán belül háromgólos előnyre tettek szert. A 20., majd a 34. minutumban Mitrovic volt eredményes, a 35. percben pedig Luka Jovic szerzett gólt. A fordulást követően szépítettek a litvánok, a 71. percben Novikovas talált be büntetőből, majd a 90+2. minutumban Ljajic beállította a találkozó végeredményét.

Szerbia – Litvánia 4-1 (3-0)
G.:
Mitrovic(20., 34.), Jovic(35.), Ljajic(90+2.) ill. Novikovas(71., büntető)

D-csoport:

Hozta a kötelezőt, s továbbra is magabiztosan vezeti csoportját Írország. Az írek a 29. percben Chipolina öngóljának köszönhetően szerezték meg a vezetést, majd a találkozó végeredményét a csereként beállt Brady állította be a 90+3. minutumban.

Írország – Gibraltár 2-0 (1-0)
G.:
Chipolina(29., öngól), Brady(90+3.) ill. –

Rendkívül könnyedén verte Grúziát a hazai környezetben játszó Dánia, ráadásul a dánoknak ez volt az első győzelmük a csoportkörben. A 13. percben Dolberg szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd a 25. minutumban Lobjanidze révén egyenlítettek a vendégek. Sokáig nem örülhettek a grúzok, ugyanis Eriksen rövid időn belül ismét előnybe juttatta Dániát. A fordulást követően Dolberg másodszorra is betalált a találkozón, majd később Poulsen, és az őt váltó Braithwaite is eredményes tudott lenni. 

Dánia – Grúzia 5-1 (2-1)
G.:
Dolberg(13., 63.), Eriksen(30., büntető), Poulsen(73.), Braithwaite(90+3.) ill. Lobjanidze(25.)