Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: a franciák visszajöttek, az észak-írek a németek előtt

Újabb forduló ért véget az európai selejtező sorozatban, az eredmények pedig érdekesen alakultak: nem csak a magyar csapat remeklése miatt kell felkapnunk a fejünket.

Magyarország vezeti az E-csoportot 4 forduló után (a többiek egyel kevesebbet játszottak), 3 pont az előnyünk Szlovákia és Horvátország előtt. Előbbi Azerbajdzsánban lépett pályára és sima győzelmet aratott: korán meglett a vezető gól majd többek között Hamsik duplájának is köszönhetően 5-1-re nyertek idegenben.

A C-csoportban teljes a kavalkád: Észak-Írország ugyanis 4-ből 4-szer győzött, így 100%-osan vezeti a kvartettet. Ezúttal Fehéroroszországban húzták be a kötelezőt, így pedig tartják a 3 pontos különbséget a fölényes, 8-0-ás győzelmet aratő Németország előtt. A kép annyiban csalóka, hogy a Nemzetek Ligája fináléja miatt Hollandia két meccsről is lemaradt, így ők majd később pótolják a lemaradást (eddig 2 meccsen 3 pontot tudtak összegyűjteni).

A H-csoportban Franciaország javítani tudta az előző körös hibáját: akkor Törökországban kaptak ki 2-0-ra. Andorrában viszont minden simán ment. Néhány szokatlan név a kezdőben, egy kis lendület és egy laza 4-0-ás győzelem az eredmény. Thauvin ráadásul ollózott is egy gólt, ami tovább növelte a francia örömöt. Ezzel hármas holtverseny alakult ki a csoport élén, hiszen mellettük a törökök és az ellenük diadalmaskodó izlandiak is 9 ponttal állnak.

A C-, E- és H-csoportok keddi eredményei:
Azerbajdzsán – Szlovákia 1-5
Albánia – Moldova 2-0
Andorra – Franciaország 0-4
Fehéroroszország – Észak-Írország 0-1
Izland – Törökország 2-1
Magyarország – Wales 1-0
Németország – Észtország 8-0

A csoportok állása:

A táblázatokért köszönet az Eredmenyek.com-nak!