Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Valverde hajlandó lenne megválni Rakitictől

Továbbra is téma Ivan Rakitic távozása Spanyolországban, a Barcelona ugyanis nem ragaszkodik hozzá minden áron – megfelelő ajánlat esetén hajlandóak lennének megválni tőle.

Kép: Sport English

A Cadena SER információi szerint nem rég tartottak egy meetinget Barcelonában, amelyen Valverde, Bartomeu (elnök), Pep Segura, Eric Abidal és Ramon Planes Rakitic helyzetét vizsgálták a klubnál. A horvát középpályás kapcsán már korábban is felmerült, hogy esetleg megválhatnak tőle, most pedig ugyancsak ez jött ki eredményül.

Annak ellenére, hogy Rakitic egy teljes szezont figyelembe véve az egyik legjobban teljesítő barcelonai játékos, aki alapember és kimondottan nehéz lehet pótolni, továbbra is fontolgatják az eladását. 31 éves már, bizonyára úgy vannak vele, hogy most még el tudnák adni sok pénzért – márpedig akad olyan klub, amelynek talán meg is érné szerződtetni őt.

Tavaly a Paris Saint-Germain volt harcban érte és a franciáknak idén is bőven lenne okuk arra, hogy megvegyék. A PSG középpályája nagyon szűkös, Rabiot távozása mellett nagyon kicsi a létszám. A télen Paredes szerződtetése is létkérdés volt, de nagyon nehezen találni mostanában minőségi játékost egy ilyen fontos posztra. Rakitic rutinos, kiemelkedő kvalitásokkal rendelkezik – épp ezért vélhetően jó sok pénzt is megérhet a párizsi klubnak. Vagy egy olyan egyesületnek, amely megengedheti magának a szerződtetését.