Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Messi jobb, mint valaha!”

A korábbi csapattárs, Cesc Fabregas érdekes gondolatokat osztott meg a goal.com-nak a Copa Americára készülő Lionel Messiről.

(Kép: goal.com)

A spanyol kiválóság szerint Messi számai (idei 51 gólja és 22 gólpassza) önmagukért beszélnek, ugyanakkor nem feltétlen ezek alapján kell értékelni az ő teljesítményét. Nem is beszélve arról, hogy Fabregas szerint Messin egyáltalán nem látszik, hogy már 32 éves.

“Leo szezonról szezonra mindig felépíti önmagát. Talán már nem az a játékos, aki 3, 4 vagy 5 ember kicselezve, elképesztő gólokat lő. Ehelyett inkább ad egy 50 méteres labdát Jordi Albának, aki így egy-az-egyben találja magát a kapussal szemben. A tizenhatosnál már előszeretettel hozza helyzetbe a társait, mondanom sem kell, hogy remek labdákkal. Számomra egyértelmű: Messi komplettebb játékos, mint valaha!” – Magyarázta a jelenleg a Monaco alkalmazásában álló spanyol középpályás, aki szerint nem kérdés, hogy ki a világ jelenlegi legjobb játékosa.

“Leo a legjobb, és ehhez kétség sem fér. De az, hogy megkapja-e mondjuk az Aranylabdát, az már bonyolult kérdés, hiszen nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Úgy hiszem, hogy a nagy trófeák megnyerése számít a végelszámolásnál, így a Liverpool egy vagy két játékosának jó esélye lesz. Bár ha valaki, akkor Messi még így is megnyerheti az Aranylabdát, hiszen például 2010-ben, amikor csak bajnokságot nyert a Barcával, akkor is neki ítélték oda.” – Így Fabregas.