Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: a házigazda nyerte a nyitómeccset, Coutinho duplázott! – videóval

A rendezőként hazai pályán játszó brazil válogatott háromgólos sikert aratott Bolívia ellen a 46. Copa América magyar idő szerint szombat hajnalban megrendezett nyitómérkőzésén. 

A legnagyobb sztárjukat a tornán nélkülözni kényszerülő brazilok – Neymar sérülés miatt került ki a keretből – játéka nem volt különösebben meggyőző, főleg az első félidőben, amely gól nélkül végződött. Tite szövetségi kapitányt és játékosait füttyszó kísérte az öltözőbe a szünetben, a nézők nemtetszésüket fejezték ki. A második játékrészben azonnal fordult a játék képe, Brazília ugyanis már az 50. percben vezetéshez jutott, a Barcelona futballistája, Philippe Coutinho értékesített egy kezezés következtében befújt büntetőt. Három perccel később a 27 esztendős támadó duplázott, méghozzá az egykori liverpooli csapattárs, Roberto Firmino nagyszerű előkészítésének köszönhetően. A hajrában még a csereként beálló Everton is betalált, így a végső győzelemre is komoly esélyesként is emlegetett Selecao magabiztosan teljesítette a sorozat első akadályát.

Brazília – Bolívia 3:0 (0:0)
Gólszerzők: Coutinho (50. – büntető, 53.), Everton (85.), ill. –
Sárga: Coutinho (66.), ill. Saucedo (20.)
Kiállítás: – ill. –

Brazília: Alisson – D. Alves, T. Silva, Marquinhos, Filipe Luis – Fernandinho (Willian 84.), Casemiro, Coutinho – Neres (Everton 81.), Firmino (Gabriel Jesus 65.), Richalison. Szövetségi kapitány: Tite

Bolívia: Lampe – M. Bejarano, Jusio, Haquin, D. Bejarno – Saavedra (Vaca 64.), Saucedo (Wayar 59.), Justiniano, Chumacero, Castro (Ramallo 75.), Moreno. Szövetségi kapitány: E. Villegas

Csoportállás:

A kvartett másik két csapatának találkozója még hátra van, Venezuela és Peru szombat este csap össze 21 órai kezdettel. A mérkőzést – ahogyan Magyarországon a teljes tornát – a Sport TV élőben közvetíti.

Íme a mérkőzés összefoglalója