Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: egy sztár számára máris véget ért a torna

A vasárnap hajnalban a Copa Americán győzelemmel rajtoló Kolumbia csapatát érzékeny veszteség érte, ugyanis kiderült, hogy a találkozó elején lecserélt támadójuk számára térdsérülés miatt befejeződött a kontinensviadal…

Az argentinokat 2-0-ra verő Kolumbia soraiból már a 14. percben le kellett cserélni Luis Murielt a Leandro Paradesszel történt ütközést követően, és bár az első diagnózisok nem állapítottak meg térdszalag-sérülést a Sevilla alkalmazásában lévő támadónál, a hozzáértők így is 2-3 hónapos kihagyást jósolnak a 28 éves csatár számára, és az idei Copa Americán már biztosan nem szerepelhet.

Muriel az elmúlt tavasszal 23 mérkőzésen 9 gólt szerzett az olasz élvonalbeli (Serie A) Fiorentina színeiben eltöltött kölcsön alatt, ahová az andalúziai gárda küldte őt a formája visszaszerzése érdekében.

A torna megnyerésére is esélyesnek tartott kolumbiai válogatottat így már a második súlyos veszteség sújtotta, hiszen a Copától a brutális átlövéseiről hírhedt River Plate-középpályás, Juan Quintero eleve távol maradt térdsérüléséből kifolyólag.

Kolumbia a csoportban még Paraguay és Katar válogatottjával találkozik, de az argentinok legyőzése után számukra a továbbjutás – s akár a csoportelsőség is – kötelező házi feladatnak tűnik.