Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ezt várhatják Hazardtól! – Kép

A spanyol Olocip vállalat kutatásaira hivatkozva nyilvánosságra hozta, hogy mit várhatnak a Real Madridnál a következő idénytől Eden Hazardtól. 

Hazard utolsó éve a Chelsea-nél, és a megjósolt Realos első szezon. (Kép: as.com)

A korábbi Real-játékos, Esteban Granero által létrehozott cég a profi labdarúgásra alkalmazza a mesterséges intelligenciát. Amolyan jövendölésként, az Olicop megkísérelte elővetíteni, hogy Eden Hazard vajon hogyan teljesíthet a Real Madridban. A szimulációk után a következőre jutottak:

  • Hazard nagyjából 180 percenként gólt lő majd, és 260 percenként ad egy gólpasszt.
  • Mindez azt jelenti, hogy amennyiben végigjátszaná mind a 38 La Ligás bajnokiját 19 gól, és 13-14 gólpassz várható tőle.
  • Átlagban 3 vagy 4 kapura lövési kísérlete lesz a 90 perc során

Mindez  azt jelentené, hogy Hazard felülmúlja legutóbb a Chelsea-ben szerzett bajnoki góljainak (16) számát, ugyanakkor az elmúlt idényben kiosztott gólpasszaihoz képest (15) kevesebbszer lesz előkészítő – Persze vélhetően utóbbit bánnák legkevésbé a blancók szurkolói (…)

“Leíró elemzéseket végeztünk a múltbéli statisztikákat is figyelembe véve. A mesterséges intelligencia lehetővé teszi, hogy a játékost új környezetébe illesszük, átalakítva a térbeli és időbeli adatokat érthető, prediktív modellé. Mindez hasznos és objektív ismeretekkel lát el bennünket” – Magyarázta a kutatás lényegét az Olicop egyik specialistája, Marco Benjumeda.