Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: “Vajon az európaiak is hívnának idegeneket?!”

A paraguayi szövetségi kapitány, Eduardo Berizzo csapata Katar elenni döntetlenje után a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetséget (CONMEBOL) kritizálta.

(Kép: as.com)

A 49 esztendős szakember eléggé frusztráltan nyilatkozott az arab ország elleni csoportmeccs után, és nem feltétlenül amiatt volt bosszús, hogy csapata két gólos előnyt adott le.

“Vajon az európaiak is hívnak idegeneket?! Én még soha nem láttam, hogy mondjuk meghívna kegy dél-amerikai csapatot. Kérem ne értsék ezt félre, nem Katarnak szól, és főleg nem az első meccs eredménye miatt. De azt hiszem a Copa Américának amerikai csapatokról kellene szólnia.” – Így Berizzo, aki még a következőt üzente a szövetségnek. “Talán el kellene gondolkoznunk azon, hogy a Copa Américán dél-amerikai csapatok mellett a CONCACAF (észak- és közép amerika, valamint a karibi térség nemzeteit tömörítő szövetség – a szerk.) csapatai induljanak, hiszen mégiscsak egy földrészről beszélünk.”

Paraguay szövetségi kapitánya egyébként megjegyezte, hogy bár csalódott az eredmény miatt, mégis az előbbiek bosszantják igazán. “Nyerni akartunk, csalódottak vagyunk az eredmény miatt. A pálya közepén nagyon megszenvedtünk ellenfelünkkel, főleg azok után, hogy 2:0-ára vezettünk. Talán ha ez másképp történtik, nem ilyen eredményt érünk el.” – Így Berizzo, aki valóban csípős hangulatában volt a sajtótájékoztatóján, hiszen odavágta az újságíróknak a következőt is: “Ha majd jól futballozunk, akkor szólni fogok Önöknek!”