Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: nem várt botlás a házigazda braziloktól – videóval

Keddről szerdára virradóra a házigazda csoportjában immár a második forduló mérkőzéseit rendezték meg a Brazíliában zajló Copa Américán, és ezúttal nem maradt el a meglepetés sem…

A-csoport

A 19 kapura lövési kísérlet és a 68 %-os labdabirtoklási arány sem volt elegendő a rendező Brazília számára ahhoz, hogy gól nélküli döntetlennél jobb eredményt érjen el a végig szívósan harcoló Venezuela válogatottja ellen. A Selecao összesen három meg nem adott gólig jutott a második csoportmeccsén, sorrendben Firmino, Gabriel Jesus és Coutinho találatát érvénytelenítették, így képtelenek voltak begyűjteni az újabb három pontot, a lefújást követően a hazai publikum kifütyülte a helyi kedvenceket.

Brazília – Venezuela 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

Eközben a tavalyi vb-résztvevő Peru hátrányból fordítva, 3-1-es sikert aratott Bolívia csapata felett, így pontszámban beérték a házigazdát a csoport élén, amely ellen az utolsó mérkőzésüket fogják játszani az első helyért. A győzedelmeskedő piros-fehérek soraiból a két legnagyobb sztár, Paolo Guerrero és Jefferson Farfán egyaránt eredményes tudott lenni.

Bolívia – Peru 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Martins (28.) ill. Guerrero (45.), Farfán (55.), Flores (90+5.)

 

A csoport állása

A következő játéknap programja

B-csoport:

Június 19., szerda, 23:30 Sao Paulo
Kolumbia–Katar
Június 20., csütörtök, 02:30 Belo Horizonte
Argentína–Paraguay