Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: hiba történt a Fradi párharcának sorsolása során

Kedd délután sorsolta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulóját, amiben a magyar bajnok Ferencváros is érdekelt volt. A sorsolás után viszont kiderült, hogy hiba történt a húzás során, amit most a szövetség is elismert. 

Forrás: UEFA

A BL-sorsoláson a Fradi a bolgár Ludogorec csapatát kapta selejtezős ellenfélnek. A húzás alapján a magyar csapat idegenben kezdte volna a párharcot, azonban kiderült, hogy a sorsolást végző személy hibát követett el.

Az UEFA később arról tájékoztatta a Fradit, hogy mégis hazai pályán kell játszaniuk az első meccset. Kiderült ugyanis, hogy amikor a sorsolást végző személy megfogta a Ludogorec nevét tartalmazó golyót, nem tette bele a középen álló üres tálba, ahová a kiemelt és nem kiemelt csapatok teszik, hogy összekeverjék őket, hanem úgy tekintette, hogy akkor az ebben a golyóban lévő csapat lesz a pályaválasztó.

Akkor nem derült ki a baki, és csak utána jelezte a sorsolást felügyelő cég, az Ernst and Young, hogy hiba történt, illetve az Origo Sport rovata is írt egy levelet az UEFA-nak. A szövetség egy kisebb vizsgálat után úgy döntött, hogy a párharc sorsolását meg kell ismételni, de ebből már kihagyták a nyilvánosságot. Itt már nem maradt el a keverési procedúra, majd elsőnek a Fradit húzták ki, tehát így a magyar csapat lett a pályaválasztó.