Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga2: nagy lépést tett a Depor a feljutás felé – videóval

A spanyol másodosztály rájátszásának döntőjében a Deportivo La Coruna a Mallorcát fogadta. A hazaiak sokkal jobb játékot mutatva két gólos előnnyel várják a visszavágót.

(forrás: laliga.es)

Bár még az elején veszélyesnek tűnt a Mallorca, a Depor hamar átvette az irányítást. Az első találatukig a 37. percig kellett várni, amikor Federico Cartabia gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett. A 41. percben ráadásul emberhátrányba kerültek a vendégek, amikor Mark Pedrazát azonnali pirossal kiállították, miután arcba talpalta Bergantinost, akit véres arccal, hordágyon kellett levinni a pályáról.

A második félidőben is maradt a Depor fölénye, a kérdés már csak az volt, mikor szerzik meg a másodikat. Több helyzetet is kialakítottak, de végül a 81. percben találtak be igen érdekes módon a hálóba. Quique elé pattant a labda, aki azonnal kapura is lőtt, bár a gólvonalnál az ellenfél védője kivágta a labdát. A hazaiak gólt reklamáltak, amit végül meg is adott a játékvezető. A lefújásig az eredmény már nem változott, így a Depor várja előnnyel a visszavágót.

Deportivo La Coruna – Mallorca: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Cartabia (37.) ill. –
Sárga lap: Exposito (45.), Pedro (66.) ill. Suarez (45.), Sastre (45.) Campos (45+3.) Junior (54.) Reina (80.) Raillo (90+2.)
Kiállítás: – ill. Pedraza (41.)