Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Brazília ötöt vágva, csoportelsőként ment tovább – videóval

Brazília vendégként játszott Peru ellen a Copa America csoportkör harmadik fordulójában, és öt gólt rúgtak ellenfelüknek. A másik mérkőzésen Bolívia nem tudott csodát tenni, és Venezuela könnyedén hozta a győzelmet és így a továbbjutást. Peru harmadik lett a csoportban, így sorsa a többi csoport hátralévő mérkőzéseitől függ.

Forrás: givemesport.com

Peru – Brazília:

Brazília bár nem játszott hatalmas fölényben, mégis kijött, hogy ők az erősebb csapat. A vezetést a 12. percben szerezték meg Casemiro szöglet utáni fejesével. Aztán a 19. percben minden bizonnyal a torna eddigi legfurább gólját lőtték a brazilok. A hazaiak kapusa kirúgta a labdát, de épp Firminóba lőtte, ahonnan a kapufára pattant, majd a Liverpool csatára ezután lőtt kapura, úgy, hogy oda sem nézett. Peru ezek után eléggé szétesett, és a 32. percben Everton góljával már hárommal mentek a brazilok.

A második félidőben már teljesen átvették az irányítást a vendégek, és az 53. percben Dani Alves találatával ismét növelték az előnyüket. A 84. percben Peru közel került az egyenlítéshez, de Edison Flores nem találta el a kaput a kipattanóból. Helyete Willian lőtt nagyon szép gólt, és akár hat találattal is zárhatták volna a mérkőzést, de a 94. percben Gabriel Jesus kihagyott egy tizenegyest. Brazília csoportelső lett, Peru pedig reménykedhet, hogy a legjobb harmadikként jussanak tovább.

Peru – Brazília: 0-5 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Casemiro (12.), Firmino (19.), Everton (32.), Dani Alves (53.), Willian (90.)
Sárga lap: Yotun (17.), Advincula (81.) ill. Casemiro (10.), Thiago Silva (78.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=n7HWSnlBdWk

Bolívia – Venezuela:

Nagyon hamar, már a 2. percben megszerezte a vezetést Venezuela Machis fejesével. A 8. percben egyenlíthetett volna Bolívia, de Arano csak a jobb kapufát találta el. A vendégeknek több lehetőségük volt a gólszerzésre, de növelni már nem tudták az előnyüket az első játékrészben.

A második félidő elején, az 57. percben Venezuela és Machis is újabb gólt lőtt. A mérkőzés végéig szinte csak ők támadtak, a 82. percben pedig még egy kapufát is fejeltek. Aztán a 82. percben szépíteni tudott Bolívia Leonel Justiniano góljával. Erre azonban szinte rögtön válaszoltak a vendégek, amikor a 87. percben Joseph Martinez  bólintott a kapuba. Venezuela így második lett a csoportban, amellyel biztos továbbjutó.

Bolívia – Venezuela: 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Justiniano (82.) ill. Machis (2. 57.), Martinez (87.)
Sárga lap: Justiniano (6.), Raul Castro (63.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=EyEhecG6n58