Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: Uganda Kongót meglepve 41 év után nyert a tornán – VIDEÓVAL

Az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének folytatásában a Kongói Demokratikus Köztársaság Ugandával találkozott, és meglepetésre ki is kaptak, így ellenfelük több mint 40 év után nyert mérkőzést a sorozatban. Nigéria hozta a kötelezőt Burundi ellen, bár nagyon megszenvedett az egyetlen gólért, amelyet lőttek. Az újonc Madagaszkár 2–2-es döntetlent harcolt ki Guinea ellen, így  pontszerzéssel tette emlékezetessé bemutatkozását a kontinenstornán.

Forrás: AFP

Kongó DK  – Uganda:

Hiába volt kiegyenlített a nap első mérkőzése, Uganda két pontrúgással feljebb tudott kerekedni ellenfelén. Míg első félidőben Patrick Kaddu tudott a kapuba bólintani 14 perccel a kezdőrúgást követően, addig a második félidőben Farouk Miya ívelte tökéletes a labdát Emmanuel Okwi fejére, ezzel beállítva a 0-2-es végeredményt.

Kongó DK  – Uganda: 0- 2 (0-1)
Gólszerzők: –  ill. Kaddu (14.), Okwi (48.)
Sárga lap: Bolasie (45+2), Bokadi (54) ill. Jjuko (35.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=Zy-XzpAS9IQ

Nigéria – Burundi

A több Premier League játékossal is felálló Nigéria, egy abszolút kiegyenlített meccsen tudott egy mindössze góllal Burundi fölé kerekedni. Odion Ighalo kapott tökéletes passzt a tizenhatoson belül, majd a kapufa segítségével sarokkal juttatta a hálóba a labdát.

Nigéria – Burundi: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ighalo (77.)  ill. –
Sárga lap: – ill. Nahimana (63.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=uEk4qlvh8Tc

Guinea – Madagaszkár:

Gólgazdag meccsel zárta a napot Guinea és Madagaszkár. Az első félidőben ugyan csak Kaba tudta hidegvérrel értékesíteni ziccerét, addig a második félidőben három gól is esett. Madagaszkár egy szögletből és egy sikeres beadásból tudott vezetést szeteni, azonban a 2-2-es végeredményt egy Kamano által értékesített büntetővel állította be Guinea.

Guinea – Madagaszkár: 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Kaba (34.)  Kamano (66. – büntetőből) ill. Anicet (49.) Andria (55.)
Sárga lap: – ill. Amada (53.) Metanire (65.) Ilaimaharitra (82.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=8K7RlhmEz0c