Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: David Silva nagy bejelentést tett!

Komoly bejelentést tett jövőjét illetően a rutinos spanyol középpályás, David Silva. A kétszeres Eb, valamint egyszeres Vb-győztes labdarúgó a 2019/2020-as idény végeztével távozik a Manchester City kötelékéből. 

A City drukkerek számára egy kedves emlék, avagy amikor David Silva bemutatásra került…

Egy újabb korszak fog lezárulni David Silva életében, pályafutásában. Ahogy már említettük, a 2019/2020-as idény után távozik a Manchester Citytől a rutinos spanyol középpályás. David Silva kerek 10 év után fogja elhagyni az angol sztárcsapatot, ahol rendkívül komoly sikereket ért el. Nem kérdéses, hogy a Manchester City legendájává vált. 

David Silva 2010 nyara óta tartozik a Manchester City kötelékébe. Az angol sztárcsapat akkor közel 29 millió euró ellenében igazolta le a Valenciától. Silva gyorsan újdonsült klubjának meghatározó alakja lett, a City elmúlt évekbeli sikereiből hatalmas részt vállalt. Az együttes tagjaként nyert többek között négy bajnoki címet, valamint kétszer elhódította társaival az FA-kupát is. Silva ez idáig minden frontot egybe véve 396 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, melyek során 71 találatot illetve 129 gólpasszt jegyzett.