Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: Szalah góllal csoportelső Egyiptom, Madagaszkár veretlenül jutott tovább – videóval

Az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörének utolsó fordulójában az A-, és B-csoport válogatottjai csaptak össze. Egyiptom győzelmével csoportelsőként jutott tovább, míg mostani ellenfele, Uganda így a második lett. A B-csoportban a torna meglepetéscsapata, Madagaszkár veretlenül jutott tovább az első helyen a nyolcaddöntőbe, mellette pedig a vereséget szenvedő Nigéria lesz ott a legjobb tizenhatban. A két csoport harmadik helyére Kongói DK és Guinea került, így ők még reménykedhetnek abban, hogy továbbjutnak, ha benne lesznek a legjobb négy harmadik helyezettben. 

Forrás: AFP

A-csoport:

Uganda – Egyiptom:

Egyiptom már a mérkőzés előtt is biztosan továbbjutott a csoportból, a kérdés már csak az volt, hogy hányadik helyen. Meglepetésre Uganda volt a kezdeményezőbb, helyzeteik gólra váltását csak az egyiptomi kapus bravúrjai akadályozták meg. Nem volt azonban szerencséjük, mert a vendégek a 36. percben Mo Szalah révén egy csodás szabadrúgásgólt szereztek vezetést, majd a 46. percben Ahmed Elmohamady találatával már kétgólosra növelték előnyüket. A második játékrészben nagyon hajtott Uganda, de a kapu előtt pontatlanok voltak. Végül nem változott meg az eredmény a lefújásig, így Egyiptom csoportelsőként jutott tovább, míg Uganda másodikként.

Uganda – Egyiptom: 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Szalah (36.), Elmohamady (45+1.)
Sárga lap:  Kyambadde (59.), Lwanga (88.) ill. Elmohamady (61.)

https://www.youtube.com/watch?v=WAyJnnFVZqw

Zimbabwe – Kongói DK:

Már az első játékrészben jobban játszott Kongó, és a 4. percben az ellenfél hibáját kihasználva meg is szerezték a vezetést. Bakambu több helyzetben is benne volt, de csak a 34. percben sikerült betalálnia a kapuba. Zimbabve tehetetlen volt, Kongó nagyon belejött a játékba. A 65. percben büntetőhöz jutottak, amit Bakambu értékesített, a 78. percben pedig Assombalonga lőtte meg csapata negyedik gólját. A Kongói Demokratikus Köztársaság ezzel harmadik lett a csoportban, és reménykedhet, hogy bekerül a négy legjobb harmadik helyezett közé is.

Zimbabwe – Kongói DK: 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Bolingi (4.), Bakambu (34. 65. – büntetőből), Assombalonga (78.)
Sárga lap: Chipezeze (64.) ill. Mbemba (59.), Moke (61.), Mpeko (71.)

https://www.youtube.com/watch?v=4urJke1rczk

Az A-csoport végleges tabellája:  

B-csoport:

Madagaszkár – Nigéria:

Madagaszkár ezen a mérkőzésen is remekül játszott, és már a 13. percben megszerezték a vezetést Nigéria ellen Lalaina Nomenjanahary révén. A gólt követően is több veszélyes helyzetük volt, bár próbált velük lépést tartani Nigéria, de a kapuig nehezen jutottak el. Madagaszkár viszont ügyesebb volt ebben, és az 53. percben már két góllal vezettek, miután Andria szabadrúgásból talált be. A végére nem változott az eredmény, ezzel pedig Madagaszkár veretlenül, csoportelsőként jutott tovább a legjobb tizenhat közé, ahogy Nigéria is.

Madagaszkár – Nigéria: 2-0 (1-0)
Gólszerzők: – ill. Nomenjanahary (13.), Andria (53.)
Sárga lap: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=zvjUTqRpuho

Burundi – Guinea:

Nem kezdett rosszul Burundi, helyzeteik is voltak, viszont nagyon hamar emberhátrányba kerültek, amikor a 12. percben azonnali pirossal kiállították Nduwarugirát, miután utolsó emberként rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül. Guinea azután átvette az irányítást, és a 25. percben Yattara lőtte a hálóba az elé pattanó labdát, ezzel megszerezve a vendégcsapatnak a vezetést, amit az 52. percben kétgólosra növeltek, szintén Yattara révén. Az eredmény a lefújásig már nem változott, Guinea pedig Kongóhoz hasonlóan arra vár, hogy kiderüljön, ott lesz a négy legjobb harmadik helyezett között.

Burundi – Guinea: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Yattara (25. 52.)
Sárga lap: Nizigiyimana (70.) ill. Sylla (18.)
Kiállítás: Nduwarugira (12.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=3WbrGfcB6Pc

A B-csoport végleges tabellája: