Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mu: A korábbi klublegenda szerint nem Sir Alex a legjobb edző!

Úgy tűnik, hiába Sir Alex Ferguson apai szeretete, és töretlen bizalma, Wayne Rooney a De Telegraaf megkeresésére érdekes kijelentést tett korábbi edzői munkásságát tekintve. 

Rooeny és LVG az MU-nál (Kép: goal.com)

Ronney klubszinten Sir Alexen kívül dolgozhatott együtt például David Moyes-szal, José Mourinhóval, de az angol válogatottnál is olyan nagyságokkal, mint Sven-Göran Erikson, Roy Hodgson, Steve McClaren vagy mondjuk Fabio Capello. Mégsem a felsoroltakat munkásságát és futballba vetett hitét tartja legkiemelkedőbbnek a DC Unitednél levezető csatár.

“Van Gaal messze a legjobb edző, akivel dolgozhattam. A taktikai felkészültsége, a hozzáállása valami elképesztő. a legapróbb részletekig tud mindent.” – Jelentette ki a 33 esztendős kiválóság.

“Van Gaal pontosan tudja, hogy a módszereihez nem könnyű alkalmazkodnia a játékosainak. Beszéltem is vele erről korábban. Sajnálom, hogy nem éppen fényesen vált el a Manchester Unitedtől. De egy biztos, rengeteget tanultam tőle, amit egyszer talán alkalmazni is fogok edzőként” – Így Rooney, aki itt hozzátette, hogy most még a profi futballra szeretne koncentrálni ,hiszen igazán élvezi az amerikai közeget.

Szögezzük le gyorsan: az angol válogatott gólrekorderének nem állt szándékában odabökni egyet a legendás Fergusonnak, csupán őszinte volt. Tegyük hozzá azt is, hogy kétségtelen, hogy a nemrég visszavonuló van Gaal valóban az egyik, ha nem a legfelkészültebb tréner volt a futballvilág nagyszínpadán.