Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerb támadót vesz az Atletico Madrid – sajtóhír

Spanyol lapinformációk szerint már megegyezett a Benficával az Atletico, a fiatal csatár pedig órákon belül Madridban lehet, hogy aláírja szerződését.

Kép: Twitter

Az AS.com értesülései szerint órákon belül hivatalosan is az Atletico Madrid játékosa lehet Ivan Saponjic. A 21 éves csatár még a Partizanban nevelkedett, onnan vitte el a Benfica 2016-ban. Ez többek között annak is volt köszönhető, hogy Saponjic tagja volt az U20-as vb-t nyerő szerb válogatottnak – azóta U21-es válogatottságokig jutott csak, a felnőtteknél még nem mutatkozhatott be.

A portugál klubnál csak a B-csapatban számítottak rá, majd 2017-ben egy évre kölcsönadták Belgiumba a Zulte Waregem együttesének. Sehol sem produkált kimagasló számokat, mindezek ellenére az Ajax és az Anderlecht is vitte volna, de ekkor már a Benfica nem adta. Ennek oka Jovic volt, akiről szintén korán mondtak le, most pedig a Real Madridban játszhat – nem akarták ugyanezt a hibát elkövetni Saponjiccsal is.

A csatár paramétereit tekintve állítólag nagyon hasonló Mandzukichoz, 192 centi magas, főleg a tizenhatoson belül, középcsatárként lehet vele számolni. A Transfermarkt szerint nagyjából 1 millió eurót ér, vagyis aprópénzért megszerezhető – ez is az egyik oka annak, hogy lecsap rá az Atletico Madrid. Morata és Diego Costa mögé ugyanis szeretnének egy harmadik opciót, akit olykor be lehet dobni és van benne potenciál. Kalinic nem váltotta meg a világot ebben a szerepkörben, így tőle várhatóan megválnak majd a nyáron, a helyére jöhet majd Saponjic.

A szerb fiú kapcsán a két klubnak már sikerült egyezségre jutnia, a spanyol lap szerint órákon belül Madridban lehet majd a játékos és az orvosi vizsgálatokat követően alá is írhatja a szerződését.