Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Balhé az MLS-bajnok Atlanta United öltözőjében

Áll a bál az MLS-címvédő Atlanta United öltözőjében, a sajtón keresztül ugrott egymásnak a csapat vezetőedzője és annak rekordigazolása. 

Gerardo “Tata” Martino a 2018-as szezon teljesítményével roppant magasra tette a tétet, a szakember azonban a holtszezonban felállt, és elvállalta a mexikói válogatott kapitányi posztját. A helyére érkezett a holland Frank De Boer, és vele együtt Gonzalo “Pity” Martinez, aki a maga 17 millió dolláros átigazolási összegével klubrekordot döntött.

A rekordigazolás a Premier League-be távozó Newcastle játékos Miguel Almirón helyére érkezett kétszeres Libertadores-kupagyőztesként, és argentin válogatottként. Ráadásul tavaly megválasztották a legjobb Dél-Amerikában futballozó játékosnak is .Ehhez képest a várt teljesítmény eddig elmarad, “Pity” 18 bajnokin 2 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

Az Atlanta United a pocsék szezonrajt után némileg magára talált, és jó pozícióban van, de mint mondtuk a klubvezetés, és a szurkolók is mást várnak egy olyan szezon után, mint amilyen a tavalyi volt.

Az edző Frank De Boer immáron többször lecserélte rekordigazolását, aki nemrégiben komolyabb hiszti és csapkodás kíséretében hagyta el a játékteret. Korábban az edző így nyilatkozott az egyik meccs után – “Pity az elején kifejezetten jól futballozott, de aztán a második félidőben jöttek a hibák. Túl sok hiba, amely veszélyeztette a csapatot. Túl sok labdát veszített el, rossz pozíciókban. Ezt ő is tudja. Tudja, hogy többet várunk tőle. De én bízom benne.” – aztán nemgér egy fokkal kritikusabb hangnemet ütött meg – “Azért cseréltem le, mert tizenegy keményen dolgozó játékost akarok látni a pályán. Nem 10-et, 9-et, vagy 8-at. Mindenkinek keményen kell melóznia az ilyen rangadókon. Ezek nehéz meccsek, meg kell nyernünk a párharcokat a mezőnyben.”

Ezt már a játékos sem hagyta szó nélkül, bár lehet, hogy nem volt okos ötlet a sajtón keresztül üzenni az edzőjének – “Nem tetszik a taktikai stílus, amit De Boer játszatni akar a csapattal, nem értek egyet a döntéseivel. Emberileg nincs semmi bajom vele, mert egy rendes fickó. Az mondjuk kifejezetten rosszul esett, hogy megkérdőjelezte a munkamorálomat. Várom, hogy megkeressen és megbeszéljük ezt, mert nagyon nem tetszett, amit hallottam tőle.” – olvasható a FOX Sports Argentina hasábjain.

Az ügynek biztosan nincsen vége, ám ha edző és játékos profi, akkor ezt négyszemközt, az öltözőben megbeszéli, és nem üzenget a nagyvilág szeme láttára…