Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL és El-selejtezők: Ők lehetnek a magyar csapatok következő ellenfelei!

Remek rajtot vettek a magyar klubcsapatok a nemzetközi porondon, így a szerdai, valamint a csütörtöki BL és El-visszavágók előtt bizakodóak lehetünk. Mutatjuk, hogy ki hogyan áll, illetve azt is, hogy továbbjutás esetén ki lehet az ellenfél a következő körben. 

Formalitásnak ígérkező visszavágók

 A MOL Fehérvár FC és a DVSC egyaránt magabiztos győzelemmel kezdte a selejtezőket, így esetükben az lenne a meglepetés, ha búcsúznának a csütörtöki visszavágók után. A Loki hazai pályán jutott háromgólos előnyhöz úgy, hogy albán ellenfelének nincsen idegenben lőtt gólja, míg a székesfehérvári klub idegenben lőtt ötöt, és négygólos előnyről várja a visszavágót. Esetükben tehát bátran előre tekinthetünk, nézzük is kik jöhetnek szemben.

MOL Fehérvár FC – A magyar ezüstérmesnek kimondottan jó sorsolása van, hiszen vagy az izlandi Breioablik, vagy pedig a lichtensteini Vaduz ellen játszhat a következő körben. A két csapat első mérkőzése 0:0-ás döntetlennel zárult. Az ellenfeleket nem lenézve ez bizony egy harmadik selejtezőkört ígér a székesfehérvári klub számára papírforma szerint. De nem mindenki ilyen szerencsés…

Debreceni VSC – A Loki ellenfele már adott, első blikkre úgy volt, hogy az AS Roma lehet a következő, az AC Milan kizárásával azonban ez módosult, így a jog a Torino kezébe hullott. A Serie A csapatot nem kell bemutatni, és valószínüteg az esélyeket sem kell taglalni. Persze a labda kerek, a papírforma meg azért van, hogy…! Minden esetre olyan labdarúgók jöhetnek továbbjutás esetén hazánkba, mint Salvatore Sirigu, Andrea Belotti, vagy éppen Simone Zaza.

Résen kell lenni

A Budapest Honvéd önmagának tette érdekessé a Zalgiris elleni párharcot és annak idegenbeli visszavágóját, míg a Ferencváros előnye, illetve a hazai siker mögött mutatott játék roppant csalóka lehet a szerdai bulgáriai összecsapásra nézve.

Budapest Honvéd | Elevenítsük fel gyorsan, hogy mi is történt? A Kispest lezárhatta volna a párharcot 3:0-ás mérkőzésállásnál, amikor Gazdag büntetőt hibázott, az ellenfél pedig a mérkőzés utolsó pillanataiban szépített, és idegenben szerzett egy gólt. Így ahelyett, hogy formális visszavágóról beszélhetnénk, óvatosságra kell hogy intsük a szurkolókat és a játékosokat egyaránt, hiszen egy 2:0-ás hazai siker már kiesést jelentene csütörtökön. De ilyenbe bele se merjünk gondolni, nézzük ki jöhet a következő körben. Az ellenfél papírforma szerint a román Universiatea Craiova lesz miután idegenben 3:2-re legyőzte az azeri Sabail együttesét. Persze erre a végkimenetelre azért még ne vegyünk mérget…

Ferencvárosi TC | “Aranyat” érhet a továbbjutás, ezt a sorsolás miatt mondjuk, hiszen papíron mindenképpen könnyebb ellenfél érkezik a párharc győztesével szemben. A másik “ágról” ugyanis a luxemburgi aranyérmes F91 Dudelange, vagy a máltai bajnok Valletta jön. A két csapat 2:2-es döntetlent játszott az első meccsen. A Ferencváros győzelme azonban roppant csalóka, ne tévesszen meg senkit. Az előny adott, ám a Ludorogets idegenben lőtt gólja még nagyon sokat nyomhat a latba. Ha pedig az első meccs képét vesszük figyelembe, és hozzáadjuk azt, hogy a bolgár bajnok hazai pályán küzd majd az életéért, akkor egy nagyon nehéz visszavágóra számíthatunk.

Kellenek a gólok idegenben

A lentebb látható grafika alapján az elmúlt napokban kaptunk hideget és meleget, mondván a dunaszerdahelyi klub, az FC DAC 1904 nem magyar, hanem egy szlovák klub. A szemünkben viszont magyar, még akkor is, ha a történelem viszontagságai révén egy másik ország színeit képviseli papíron. Ebből nem engedünk! Aki járt már Dunaszerdahelyen, és volt DAC-meccsen, az pontosan tudja, hogy miről beszélünk, és ezt nem szeretnénk tovább ragozni.

FC DAC 1904 | Fortuna a sorsolás pillanatában nem volt kegyes, a Cracovia ugyanis egy kiváló ellenfél ezen a szinten. Ráadásul a párharc győztese sem lehet túl boldog, hiszen a következő ellenfél a görög Atromitosz lesz. Persze aki a csoportkörbe akar jutni, annak minden akadályt vennie kell, csak nem mindegy mekkora a nehézségi szorzó az úton. Az első meccsen elért 1:1-es döntetlen egyértelműen a lengyeleknek kedvez, ám az odavágó meccsképébe lehet kapaszkodni, semmi nem dőlt még el. Egy biztos, a sárga-kékeknek gólt, gólokat kell lőnie ahhoz, hogy legyen esély, a helyzetkihasználásra pedig jobban kell figyelni, és akkor meglehet a hőn áhított siker.