Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tátva marad a szád, ha meglátod a Benfica statisztikáit…

A portugál sztárklub, a rekordbajnok SL Benfica elképesztő statisztikákat tud felmutatni a játékospiacon. Kis túlzással centekből csinálnak eurómilliókat, a felvásárló sztárklubok pedig csak tömik a zsebüket, így a klub anyagilag stabil és virágzik. 

Mutatunk hat olyan játékost, akikért a mögöttünk álló években mindössze 4 millió eurót fizetett a Benfica, ellenben 291 millió eurót, tehát 287 milliós profitot termeltek az eladásukból. A listán ott van David Luiz, Renato Sanches, Nélson Semedo, Ederson Moraes, Victor Lindelöf és a legújabb sztárjelölt Joao Félix. Utóbbi a maga 126 millió eurós eladási árával igen rendesen megnyomja az amúgy sem rossz listát. Mindez a klub belső struktúráját, és felépítését dicséri. A Benfica játékosmegfigyelő rendszerét, és hálózatát, valamint a klub utánpótlásképzését. Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy amihez a Benfica nyúl, az “arannyá” válik. Apropó Joao Félix! Hogy verhetik most a fejüket a falba az FC Porto klubvezetői. A 19 esztendős támadó ugyanis 2015-ben az U17-es csapatukat hagyta el a Benfica hívására INGYEN. 

Ha pedig ez nem lenne önmagában elég meggyőző, mutatunk még egy statisztikai adatot, mely nemes egyszerűséggel lenyűgöző. Az M4 Sport infografikáján az elmúlt öt esztendő piaci viszonyai rajzolódnak ki, avagy a klubok kiadásai és bevételei játékoseladásból, valamint ennek a kettőnek a pozitív, vagy éppen negatív egyenlege. Negatív szempontból a listát a Manchester City vezeti, mögötte a városi riválissal, majd tisztes távolságból, és szorosan egymás mellett az FC Barcelona, valamint a PSG. A listát egy másik cikkben részletesebben is górcső alá vesszük, de hol is van rajta a jelenlegi főszereplő, a Benfica? Tessék csak a lista legaljára görgetni, és megnézni azt a számadatot, ami a nevük mellett szerepel. A Porto, a Salzburg és a Monaco játékospolitikája is elképesztően sikeres, de a Benfica egyszerűen mindent visz…