Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: új védő a fedélzeten – hivatalos!

Ma délután hivatalosan is bejelentették, hogy újabb fővel bővült az FC Barcelona kerete, mégpedig a védelembe érkezett erősítés.

Kép. Lalasport.com

Élt opciós jogával és egy év távollét után visszavásárolta 4 millió euróért saját nevelésű védőjét a Barca. Marc Cucurella 2012-ben került a La Masiára, ahol nem sokkal később már meghatározó játékosnak számított. Végigjárta a ranglétrát, ám a klubon belül végül csak a B-csapatig jutott. Tavaly megvált tőle a klub: egy évre kölcsönadták az Eibarnak, ahol alapember volt a szezon során és rendesen kinőtte magát. A baloldali védő 31 mérkőzésen kapott lehetőséget a La Ligában, az értéke pedig 10 millió euróra ment fel. Az U19-es spanyol válogatott labdarúgó iránt így nem is csoda, hogy megnőtt a kereslet.

A baszk csapatnál elégedettek is voltak vele, éltek opciós jogukkal: 2 millió euróért megvásárolták őt, ugyanakkor a szerződésben volt még egy visszavásárlási opciója a Barcelonának is – ezzel éltek most a gránátvörös-kékek. A Barca tehát végül 4 millió euróért szerezte vissza a még mindig csak 20 éves játékosát, aki stabilan képes hozni a spanyol bajnokság szintjét. Vélhetően Jordi Alba cseréjeként kaphat majd lehetőséget.