Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: négyet vágott, a City ellen döntőzik a Wolves az Ázsia-kupán

Az angol csapatok kétévente megrendezésre kerülő felkészülési tornáján, a Premier League Ázsia-kupán a Wolverhampton és a Manchester City csaphat össze a trófeáért. 

A négycsapatos minitorna elődöntős körből, bronzmérkőzésből és fináléból áll – előbbit rendezték szerda délután. A Wolverhampton négygólos sikerével kiütötte az új menedzserét a találkozó előtt bejelentő Newcastle együttesét: a Farkasok portugál támadója, Diogo Jota duplázni tudott az összecsapáson.

Az angol bajnokság címvédője, a Manchester City hasonlóan könnyű győzelmet aratott, igaz, Pep Guardiola gárdája ellen a West Ham egy tizenegyesgóllal meg tudta szerezni a vezetést. A manchesteri alakulat még az első félidőben fordítani tudott, a második játékrészben pedig többek között Raheem Sterling beállásának köszönhetően végérvényesen eldőlt a találkozó sorsa.

A bronzmeccset és a döntőt egyaránt szombaton rendezik: a Newcastle és a Wolves 12 órától száll harcba a harmadik helyért, míg a finálé délután fél háromkor veszi kezdetét.

Newcastle United – Wolverhampton Wanderers 0–4 (0-3).
Gólszerzők: Jota (2), Gibbs-White, Allan (öngól).

Manchester City – West Ham United 4–1 (2-1).
Gólszerzők: Silva, Nmecha (büntető), Sterling (2), ill. Noble (büntető).