Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG-ből igazoltak Gulácsiék – HIVATALOS

A német Bundesligában szereplő Red Bull Leipzig csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy középpályást igazoltak a Paris Saint-Germaintől.

Forrás: dierotenbullen.com

Hivatalossá vált, hogy az RB Leipzig leigazolta Christopher Nkunkut a PSG-ből. A 21 éves középpályás 2024 júniusáig írt alá új klubjához, és a hírek szerint 13 millió eurót fizettek érte. A játékos a 18-as mezszámot viseli majd.

“Nagyon örülök, hogy az RB Leipzig mezét viselhetem. Sokat hallottam a klubról, és meg vagyok győződve arról, hogy a játékstílusuk nagyon jól passzol az enyémhez. Pár új csapattársamat már ismerem is, hiszen Jean-Kévin Augustinnal már Párizsban játszottam, Dayot Upamecanóval és Nordi Mukielével pedig a francia U21-es csapatban. Optimista vagyok, és szerintem nagyon gyorsan be fogok illeszkedni a csapatba.”

– nyilatkozta a fiatal játékos a klub hivatalos oldalának.

Nkunku a PSG saját nevelésű játékosa, aki 2015-ben, 18 évesen kezdett el játszani a felnőtt csapatban is. Minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt négy szezonban 78 mérkőzésen lépett pályára a párizsi klub színeiben, ezeken pedig 11 gólt és 4 gólpasszt szerzett. A fiatal játékos már végigjárta a ranglétrát a francia válogatott utánpótlás csapataiban is, jelenleg az U21-ben alapember, de a felnőttek közé még nem kapott meghívást.